Ik krijg straks een kind in huis van 14 jaar. De moeder wil niks officieel regelen. Hoe zorg ik dat ik toch een vergoeding krijg voor haar?

Het is dus geen voogdijschap of pleegouderschap. Ik vraag mij af welke rechten ik heb. Kan zij sowieso wel ingeschreven worden op een school als ze 'officieel' nog ergens anders woont?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan wel onderling een contract afsluiten, waarin zaken aangaande de vergoeding wordt vastgesteld. Contract in duplo en door beiden ondertekend. Het kind kan gewoon naar school terwijl ze niet bij jou staat ingeschreven.

Iemand roept je hulp in of je wilt zelf graag een kind opvangen. Als je informeel helpt, regel je het onderling. Dat kan een goede en voor het kind vertrouwde oplossing zijn. Maar in jouw geval wordt er niets onderling geregeld. Anders zou je de vraag niet stellen over een vergoeding. Inschrijven op een school als er onderling niets geregeld is, zal ook problemen opleveren. Informele opvang kan lang goed gaan, maar wat als er meningsverschillen ontstaan over bijvoorbeeld de opvoeding of de financiën? Voor alle betrokkenen is het goed om de opvang officieel te regelen. Er worden dan afspraken gemaakt en je maakt aanspraak op begeleiding van de instelling voor pleegzorg en op een financiële vergoeding.

Bronnen:
https://www.pleegzorg.nl/over-pleegzorg/ee...

Als je niets regelt heb je ook nergens recht op - als het in een andere stad woont kan school idd ook een probleem worden. het zou verstandig zijn enige zaken te regelen - aan de andere kant als je dit kind echt kunt helpen ..... Dan kan je gevoel soms wel eens belangrijker zijn dan je verstand ........ suc7 stapper (ex pleegouder)

als je het echt geregeld wil hebben dan moet ze een vrijwillige pleegzorgplaatsing worden, maar dan moet ze wel een indicatie hebben of krijgen voor pleegzorg. Anders kan je met de moeder een soort contractje opstellen van wie betaalt wat en dan ook van de moeder verwachten dat jij betaalt wordt voor alle kosten die het kind maakt, eten drinken, verwarming stroom, schoolgeld zakgeld kleding enz. Daarbij is het handiger als het kind bij jou wordt ingeschreven want dan kan je het kind ook aanmelden op school enz. Ik zou het goed vastleggen o papier en ondertekend door alle partijen anders gaat het zeker mislopen en is het kind de dupe ervan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100