Zoon (10) verslaafd aan gamen op de computer, wat te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1; Wachtwoord op de computer zetten. Dit doe je bij Gebruikersaccount. 2; Een kookwekker zetten. 3; Hem helpen met een andere hobby zoeken.

gewoon een tijd afspreken. jij bent de baas in huis en waarschijnlijk is die computer ook van jou. dmv bijvoorbeeld een wachtwoord, zodat hij er ook niet stiekem op kan gaan.

Zoon gaan opvoeden: Duidelijke afspraken maken. Grenzen stellen. Alternatieven bieden. Straffen. Klinkt misschien allemaal heel raar. Maar ik keek van de week naar die Ogilvie en wat mij opviel was: Hij praat niet met die kindertjes. Hij leert de ouders om hun kinderen weer eens te gaan opvoeden! Aandacht geven. Belonen bij goed gedrag. Straffen bij fout gedrag. Laten merken wie de baas is.

Wie is er de baas in huis, jij of een jongetje van 10 jaar? Spreek hem aan als hij naar jouw gevoel te lang met die computer bezig is. Stel (evt in overleg met hem) tijden in waarop hij wel en niet mag computeren en handhaaf die. In het begin zal hij wel protesteren en smoesjes verzinnen om toch te mogen gamen. Trek je daar niets van aan, hij went er wel aan.

Computer binnen handbereik en gezellig mee-gamen. Duidelijke tijdgrenzen stellen. Kookwekkertje er bij. Computer niet gebruiken als straf, alleen als beloning. Niet te zwaar opnemen, kinderen die 2 uur per dag tv kijken noemen we ook niet verslaafd.

Geef 'm een keus. Óf de computer helemaal weg, óf zich houden aan de afgesproken speeltijd zonder gejammer.

Ik zelf heb voor mijn kinderen een tijd en dagen ingesteld waarop ze mogen gamen. zo mogen ze niet langer gamen dan een uur en maar 2 maal in de week en dan mogen ze nog een keer als ze wat goed gedaan hebben als beloning en je kunt ze ook een alternatief bieden of door iets samen met ze te doen. de belangrijkheid van het samen met je kinderen iets ondernemen kan niet genoeg benadrukt worden. belangrijk is redeneren met ze waarom lang gamen niet goed is Zoek wat op over op bv: *Gezondheid en gamen *Gevolgen voor de comunicatie (verlegenheidssyndroom) *Ontwikkelen van vaardigheden zo heb ik gelezen dat kinderen die veel gamen het zelfde gedrag aan de dag leggen zoals dat ze vaak zeggen "ik weet niet wat ik moet doen" of "ik verveel me" Dit komt omdat kinderen die veel gamen die prikkel nodig hebben om zich goed te voelen door ze hier op te wijzen en consequent aan de tijden te houden door bv een kookwekkertje te zetten kreeg ik ze toch weer naar buiten en gaat het een stuk beter met ze vaak beseffen ouders ook niet hoe belangrijk hun eigen voorbeeld hierin is, ze verbieden hun kinderen om niet te computeren maar als ze thuis komen van school wat zien ze dan? of als ze wat willen vragen! ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. groeten mealycook succes

"cold turkey" af laten kicken stekker eruit en dan na een maand e.v.t. afspraken maken over beperkt computergebruik. Toegevoegd na 2 uur: Natuurlijk zijn er mensen die dan denken ach dat arme jongetje... Maar hoe kwam het zover,.. ik begrijp dat het voor ouders makkelijk is als een kind lekker rustig op zijn kamertje zit te computeren en dan uiteindelijk geen tijd meer heeft voor zijn ouders. Dus eigenlijk zou ik mijn antwoord moeten herzien en de ouders laten afkicken en weer wat meer tijd in hun kind stoppen. Dat is natuurlijk heel confronterend maar een kind van 10 hoort ook in deze tijd "quality time" met het gezin en of vriendjes en vriendinnetjes door te brengen en niet uren achter de PC te zitten. Ik denk dus dat zowel de ouders als het kind weer zullen moeten wennen aan het dingen samen doen dan komt het allemaal goed.

Ik ken eigenlijk geen 10 jarige die dat niet is (diep in zijn hart) Ik las net in een psychologie blad een mooie verklaring Mensen zijn gevoelig voor beloningen en dus voor beloningspelletjes (bijv kansspelen en casino dus) Voor (de meeste) volwassenen geldt dat ze het 'gelukzalige" gevoel alleen krijgen als ze echt winnen en/of beloond worden. De hersenen van kinderen en vooral pubers werken nog anders, die voelen zich al geweldig als ze een spelletje spelen waar MOGELIJK een beloning volgt, ziedaar je verslaving..... Dus wat te doen is dat JIJ hem helpt daar mee om te gaan en paal en perk aan te stellen. Het liefst zelf natuurlijk maar dat is eigenlijk te veel gevraagd. Dus jij moet gewoon de "spelregels" bepalen EN opletten dat ze worden nageleefd

1; spreek een tijd af hoe lang hij erop mag. 2; als hij er dan niet af gaat trek je de stekker eruit. 3; ik zou hem als hij verslaafd is 30min. erop laten

Zomaar de stekker eruit trekken is geen optie. Dan zit de kans erin dat hij uit gaat vliegen. Je kunt bijvoorbeeld met hem afspreken dat hij niet iedere dag achter de computer kan gaan zitten maar dat jullie eens iets leuks gaan doen, bijvoorbeeld een filmpje kijken of een wandeling maken. Zorg dat je zoontje afgeleidt wordt en niet de hele tijd aan die spellen denkt. Want een verslaafde is ook echt in zijn hoofd met die spellen bezig. Hij denkt ik moet dit en dat nog doen en zodra hij thuis is gaat hij weer spelletjes spelen. Probeer hem af te leiden en ervoor te zorgen dat hij zo min mogelijk aan die spelletjes denkt! En als hij zegt nee ik wil nu computeren zeg jij desnoods ik ben er ook nog! En als hij dan zo doorgaat ben je maar even hard, dan zeg je bijvoorbeeld dat als hij bezig blijft met en over die spellen dat hij het zich dan maar kan bekijken. Het is even hard allemaal, maar het kan wel helpen.

Dat is toch normaal? Je zou je zorgen kunnen maken als het niet zo was. Het is heel goed voor hem. Spelen is het beste wat een kind kan doen. En dankzij de vooruitgang hoeft hij daartoe niet noodzakelijk voor naar buiten, of naar vriendjes, of regelmatig nieuw speelgoed. Je hoeft dus helemaal niks te doen, behalve je idee erover, te herzien. Het is je hoogstwaarschijnlijk opgedrongen door een generatie die de vernieuwingen niet kan of wil begrijpen. Als je eerlijk bent met jezelf vindt je het wellicht juist goed dat het zo kan. Je hebt de hele tijd zicht op je zoon en hoeft je geen zorgen over hem te maken. En hij ontwikkelt zijn behendigheid, leert problemen oplossen, krijgt inzicht, ... Normaal dat je zoon er helemaal in opgaat, hij krijgt de kans zich te ontwikkelen en zich te verdiepen in iets wat hem écht interesseert, in tegenstelling tot de leerstof die men hem op school opdringt.

hele duidelijke grenzen stellen. Vaste tijd of alleen voor schoolwerk. Jij bent zijn opvoeder - jij maakt de regels.

als je zoon e scepter niet zwaait een bepaalde tijd afspreken en hierna de computer uitzetten. eerst huiswerk, dan computer dus...

Misschien moet je meer tijd met u zoon doorbrengen op een zondag naar het bos gaan, of samen gaan voetballen, zwemmen, bordspelletje.

Uw zoon van 10 speelt zo graag op de computer omdat hij daar ruimte heeft om zelf zelfstandige activiteiten te doen. Vervolgens vind hij dit leuk en gaat hij dit steeds meer meer willen doen. Tip: He needs an hobby bv hem inschrijven in een bepaalde soort gevechtsport Hij zal dit leuk vinden(normaal gezien)

Ik kan natuurlijk een lang pedagogisch verhaal op gaan houden maar het is vrij simpel wat mij betreft. JIJ BENT DE BAAS!!! Een kind van 10 mag het nooit voor het zeggen hebben. Om je wat op weg te helpen de baas te zijn: In de gemiddelde router kan je tijden instellen waarop het internet bereikbaar is en wanneer niet. Mijn afspraak met de kids is 1 uur per dag. Krijgen ze tenminste geen vierkante ogen. Suc6

De ouder-kaart spelen. Gewoon je rol als ouder aannemen en wat strenger zijn. Jij bent de baas. Toegevoegd na 5 minuten: Ga lekker een potje met hem voetballen. Of hup het bos in. Niet dat getuttel. Aanpakken. Ik ben bedoel niet straffen, maar een ouder zijn. Een tienjarig jongetje kan nog niet bepalen wat goed voor hem is, jij wel. Dus jij moet verantwoordelijkheid nemen. Toegevoegd na 8 minuten: Het is biologisch bepaald dat 'de soort mens´ structuur nodig heeft. Het is dus niet gemeen als jij je zoon regels oplegt. Eerst zal hij in protest gaan, later zal hij ervan gaan opbloeien.

Duidelijke tijdsafspraken maken met je zoon, Wanneer het niet helpt een arts raadplegen. Kinderen zijn namelijk erg gevoelig voor Computerspelletjes

Wel eens gehoord van "verbieden"? Gewoon een tijdje doen... Het is jouw taak als ouder je kind te behoeden voor zaken als verslaving.

Mijn dochter is ook zeg maar "zeer gecharmeerd"van een online game. Ze is 13 en mag doordeweeks een uur en in het weekend twee uur op de pc of tv. Voor de rest wil ik dat ze wat anders gaat doen. Hierdoor blijft het binnen de perken. Zij accepteert dat wel heel makkelijk en mijn dochter van 7 ook. Beiden doen het verder prima op school zijncreatief en hebben plezier in het leven. Mocht dat voor jou niet werken dan kun je een gebruikersaccount op je pc instellen waar alleen jij het wachtwoord van weet. Een cold turkey kun je hme laten ondergaan door op vakantie te gaan ergens heen waar helemaal geen tv telefoon of pc is. Ff back to basic. Das niet leuk in eerste instantie, maar zo kom je wel back into the real world. Pc games zijn erg leuk, en ik ben er zelf ook verslaafd aan geweest, en het heeft ook leerzame kanten, je gaat bij online games toch ook met mensen om, maar zo'n game stompt je uiteindelijk wel af van je omgeving. Het is vaak een soort vluchtgedrag. Meer gaan DOEN en minder achter de pc is de manier om eraf te komen... dat kun je heel slow doen maar ook ineens pats boem helemaal niet meer. Wat werkt het beste? Aan jullie om dat uit te vinden. steeds een stukje minder werkt voor hem wellicht wat prettiger, maar heb jij daar het geduld voor? En hij? succes ermee. zo nu en dan ff helemaal geen pc een tijd helpt heel goed... Maar zorg wel dat hij niet in een zwart gat belandt. Hij kan zelf misschien wel iets bedenken dat in real life kan...

Ik heb hetzelfde probleem gehad. Alleen mijn zoon werd vaak boos als iets niet lukte met een spelletje. Ik heb de volgende regel: Hij mag een uur op de PC/Nintendo. Na dat uur móet hij eraf. Als.hij niet luistert, mag hij de volgende dag helemaal niet. Zo leert hij vooruit te kijken. Bij mij heeft geholpen. Ik hoop bij jou ook. Succes!!!

BESTE gebruik het programma timeslot dit is een gratis applicatie dit stelt een tijdslot in bijv maandag 1 uur computeren en dinsdag 2 uur is de tijd voorbij? dan word hij gewaarschuwd: sluit de programma's je hebt nog 5 minuten en na de 5 minuten gaat de pc uitloggen ALS JE OP DEZE LINK DRUKT GAAT TIMESLOT DOWNLOADEN! http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/Banner.cgi?name=TimeSlot&ref=/timeslot/timeslot_setup.exe

het enige wat ik wil toevoegen bij de andere antwoorden is: er zou psygologisch iets niet goed kunnen zijn met je zoon. dit bedoel ik niet als belediging, maar bij veel kinderen is gamen een manier om te ontsnappen aan de realiteit. misschien wordt hij wel gepest op school? ik weet dit omdat ik als kind hetzelfde had

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100