Mogen mijn ouders mij het huis uitzetten?

Ik ben een jongen van 17 en ik heb een slechte band met mijn ouders.Ik heb vaak ruzie met ze en ze willen mij graag zo snel mogenlijk het huis uit hebben. Ik zelf zie dat (ondanks dat ik een hekel aan ze heb) totaal nog niet zitten. Vooral financieel zal het nooid lukken, omdat ik nog 5 jaar naar school moet. Maar ik ben bang dat mijn ouders mij na me 18e het huis uitzetten, mag dat??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze mogen je op je 18e het huis uitzetten, wel zijn ze verplicht om je financieel te ondersteunen (tot je 21e). Voor schulden van kinderen van 18 jaar of ouder zijn de ouders niet aansprakelijk Weet niet wat er allemaal gebeurt is maar probeer het niet zo ver te laten komen. Schrijf ze anders een brief, besef wel dat het je ouders zijn. Wens je veel wijsheid toe. Onderstaand wat meer info: Ouders zijn verplicht om financieel voor hun kinderen te zorgen tot ze 21 jaar zijn. De ouders moeten betalen voor de opvoeding, de hobby's en de studie van hun kinderen. Dit heet onderhoudsplicht. De onderhoudsplicht geldt ook voor ouders die zijn gescheiden, uit de ouderlijke macht zijn ontzet en voor adoptie-ouders. In Nederland is men vanaf 18 jaar meerderjarig, en vanaf 21 jaar geheel onafhankelijk 18 jaar * meerderjarig; * handelingsbekwaam (rechtshandelingen verrichten zonder toestemming ouders); * financieel verantwoordelijk (bijvoorbeeld voor aangegane schulden); * trouwen / aangaan geregistreerd partnerschap; * einde onderhoudsplicht ouders (zie ook 21 jaar); * alimentatie op eigen rekening ontvangen; * kopen sterke drank; * deelnemen aan sportprijsvraag en lotto; * toegang tot casino en speelautomatenhal; * rijles nemen; * theorie-examen rijbewijs afleggen; * rijbewijs halen; * kiesrecht (recht om te kiezen en gekozen te worden); * juridische procedure voeren; * recht of studiefinanciering en een OV-studentenkaart (als je nog geen 18 jaar bent, heb je recht op studiefinanciering vanaf het kwartaal volgend op de begindatum van je studie); * afhankelijk van opleiding, lesgeld/cursusgeld/collegegeld betalen; * volwassenen strafrecht van toepassing; * paspoort aanvragen (zonder toestemming ouder(s) met gezag). 21 jaar * einde voortgezette onderhoudsplicht ouders. bron postbus 51 je bent dus financieel verantwoordelijk tot het 21e levensjaar van een kind

Ja dat mag. Helaas wel (ik kom dit in mijn werk vaak tegen). Je bent voor de wet namelijk volwassen, dus je ouders mogen er voor kiezen om je de toegang tot hun huis te ontzeggen. Dit brengt natuurlijk ook veel problemen met zich mee. Zoek voor die tijd contact met een hulpverleningsinstatie. Sterkte!

ja, dat mag, maar je ouders blijven tot je 18e volledig verantwoordelijk voor je kosten van levensonderhoud. van je 18e tot je 21e zijn ze onder voorwaarden verantwoordelijk voor je levensonderhoud, daarna houdt het op. misschien toch proberen de sfeer thuis wat beter te krijgen? succes!

Ouders zijn onderhoudsplichtig tot hun kind 18 is, maar ook van 18 tot 21 zijn de ouders gedeeltelijk onderhoudsplichtig. Ze zouden je eventueel "het huis uit kunnen zetten", maar dan wel met financiele steun! Ik hoop voor jou dat het niet zo ver komt. Kunnen jullie niet beter proberen om beter met elkaar om te gaan? Misschien met behulp van een tussenpersoon? (oom, tante, broer, zus, dominee, buurman)

ik ben het huis uitgezet toen ik 19 jaar was met alleen de kleren die ik aan had en dus zonder financien. Gelukkig is het allemaal goed gekomen maar als ik het van te voren had geweten zou ik idd nu al hulpverlening gaan zoeken. Dan heb je iets achter de hand voor het geval dat. Succes en sterkte ermee

Om met je vraag te beginnen: ja, ze mogen je het huis uitzetten. Maar maak jij het dan echt zo bont dat ze daarmee dreigen? Of willen jouw ouders je gewoon niet meer thuis hebben? Dit wil je vast niet horen, maar doe er iets aan! Omdat je vaak ruzie hebt denk ik namelijk het eerste. Ga eens na waarom jullie steeds ruzie hebben. Is die ruzie steeds nodig? Vragen jouw ouders zoveel van je? Of eisen ze het onmogelijke? Ga eens bij jezelf te rade of je de sfeer niet kan verbeteren in huis. Kijk eens naar je eigen gedrag. Er zijn maar weinig ouders die hun kind de deur uit willen zetten, dan zijn ze echt wel wanhopig! Als ik jou was zou ik eieren voor mijn geld kiezen en proberen het beste er van te maken. Misschien ga je dan ook weer (wat) van ze houden.

Aha! Je bent 17. Dit is een heel naar gevoel en vervelend. zo'n conclusie geeft zorgen. Om een goede oplossing te vinden moet je denk ik gaan zoeken naar jouw eigen handelen in verhouding met die van je ouders. Ik zou als ik jou was eerst antwoorden zoeken naar de volgende vragen: "Wat maakt dat mijn ouders zulk gedrag naar mij vertonen". "Wat heb ik nodig om deze situatie zo goed mogelijk aan te pakken". "Wat kan ik doen, om mijn band met mijn ouders te verbeteren". "Wat irriteert me aan mijn ouders en hoe komt dat?". Wanneer je niet uit deze vragen komt, schakel dan een professioneel iemand in. AMW (maatschappijk werk)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100