Hoe breng ik mijn zoontje aan zijn verstand dat stelen gewoonweg niet kán?!

Mijn jongste is nu 6½ en heeft in de eerste 3 weken van het nieuwe schooljaar 3x iets uit de klas 'meegenomen'. Het maakte niet uit of het van een ander kindje was of iets van de school. Hij vond het blijkbaar mooi en wilde het hebben - dus nam hij het mee.
Eerder had hij ook al dit soort neigingen; hij nam bijv. een autootje mee van een vriendje waar hij was wezen spelen. Telkens wanneer we dit merkten, lieten we het hem zelf terugbrengen en zijn excuses maken. Het is dus niet zo dat we het 'maar laten lopen'. Straf heeft hij er ook voor gehad, maar niets blijkt blijvend genoeg indruk te maken.
De laatste keer heeft zijn juf hem meegenomen naar de directie. Ze had hem hiervoor gewaarschuwd na de 2e keer, dus vandaar. Hij was even onder de indruk, maar blijkt een zeer 'selectief geheugen' te hebben in bepaalde zaken.
Vanmiddag had ik een gesprek op school, en ze hebben me aangeraden om met hem naar een psycholoog te gaan. Dat wil ik best doen, geen probleem, maar heeft iemand tips voor wat we hier in de tussentijd zelf nog aan kunnen proberen te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer uw zoon liegt is het belangrijk om hem duidelijk te maken dat u het liegen op zich al, los van de daad, erg vindt. Maak hem duidelijk dat het het vertrouwen tussen u beiden schaadt. Dat is ook voor hem vervelend. In de tussenijd kun je natuurlijk met hem praten ... aangezien hij 6,5 jaar oud is .... laat hem internet filmpjes zien van wat er gebeurd als hij dat blijft doen !

Als je een filmpje van iemand die steelt aan hem laat zien, en dat hij/zij dan gesnapt wordt, dan snapt hij het denk ik wel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100