Mijn dochter (15) zit nu al een uur met haar vriendje op de kamer, wat te doen?

net 3 dagen een vriendje, ivm dat we vandaag feest hadden heb ik nog niet met haar hierover afspraken gemaakt. want ik kwam thuis en toen kwam ze met haar vriend aanlopen (goededag dat is ....... en is mijn vriend sinds 3 dagen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon laten zitten, ze kan wel voor zichzelf zorgen. Waar ben je bang voor? Dat ze zoenen? Gaat zeker gebeuren, geef dat maar op. Dat ze seks hebben? Komt vroeger of later toch wel, en hopelijk heb je al gezorgd dat ze weet van bloemetjes en bijtjes, dus als ze verstandig is komt dat ook wel goed. Het is heel normaal een uur lang met een vriendje op je kamer te hangen, vrijwel alle relaties op die leeftijd die ik ken gaan ook zo. Als je perse een kijkje wil nemen, breng ze dan fris en een koekje, dat is typisch iets wat een ouder zou doen en dus niet genant voor haar of jou.

ff wat te eten brengen, beetje herrie maken met aan komen lopen .....

Niets. Denk maar terug aan de tijd toen jij zo oud was als haar. Vond je het prettig toen je ouders zich met jouw vriendjes bemoeiden?

Wanneer je haar echt graag even wil spreken, dan zeg je dat. Even aankloppen en vragen of ze bij je wil komen. Nu zit je je alleen maar op te vreten en misschien is daar helemaal geen reden voor. Maar het is wel prettig om het zeker te weten. Succes.

Elk half uur even wat drinken of koekjes komen brengen.

Als je dat niet graag hebt ga dan naar boven, klop aan, ga binnen en zeg waar het op staat op en vriendelijke maar niet mis te verstane manier zonder je dochter te kwetsen.

Wees eerlijk. Vraag ff of ze bij jullie kan komen zitten, om wat kennis te maken. Zo gauw het vriendje de deur uit is maak je goede afspraken. Geef haar niet het idee dat jij de dienst uitmaakt; maak afspraken in overleg, waarbij je wel duidelijk je gevoelens uitdrukt. Het is immers bezorgdheid en geen boosheid die je voelt.

Na 3 dagen zou ik ze niet eens samen naar haar kamer laten gaan. Jouw huis, jouw regels! Ik zou er naar toe gaan, vragen of ze wat willen drinken en naar beneden laten komen.

Als je zo reageert, dan vertrouw ik je dochter niet zo goed... Waarom heb je dat niet al besproken toen ze 10 was, of 12, of 13 en herhaald toen ze 14 was, enz enz... Waarom ben je zo laat met zulke belangrijke dingen... Vreemd hoor... Nu zou ik me niet meer druk maken erover, of het is te laat of ze kan ermee omgaan nu... Dus stop maar met je ongerust te maken, het is nu toch al te laat... :-))

jezelf achter je oren krabben waarom je je nu pas druk maakt erover?

Niets. Lekker laten expirimenteren en vragen of ze het wel veilig doet. Elke negatieve aandacht is alleen maar leuk.

Als je je dochter goed heb voorgelicht hoef je niets te doen. en als je dat niet hebt gedaan zorgen dat je het snel doet haar duidelijk maken dat zij bepaald wanneer en waar en niet een jongen. Je kunt het als ouder toch niet tegen houden.

wees blij dat ze hem komt voorstellen en dat al na 3dagen je hebt geluk dus dan zal het ook wel goed zitten anders was het wel heel anders gegaan geen zorgen dus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100