Wie kent er nog goede ontspanningsoefeningen?

Ik ben zo'n typje wat heel moeilijk echt ontspant. Zelfs ook al ben ik met mijn grote hobby bezig. Het koppie blijft vaak malen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bijgevoegde bron is een prima basis-site om te ontspannen met oefeningen die je aan de PC kunt doen, een duidelijk begin- en eindpunt en van verschillende tijdsduur, zodat je zelf kunt bepalen wat je wilt. Succes.

Bronnen:
http://www.thebecompany.nl/oefeningen.htm

Er zijn sites waar je onspanningsoefeningen als mp3 kunt downloaden. Als je die op je mp3-speler zet en op een matras gaat liggen, gaat de rest vanzelf. http://www.psychotherapie-noordwijk-bollenstreek.nl/downloads.php Dit is slechts één site, maar je kunt er meer opsporen.

Op de bank gaan liggen, ogen dicht doen, en bewust steeds diep inademen.

En hier de linkjes lichaamsverkenning en zitmeditaie.

Bronnen:
http://studietips.leidenuniv.nl/mind/aanda...

Tijdens mijn fysiotherapie moest ik lekker gaan liggen concentrerend op mijn buikademhaling, ik moest mezelf dan visualiseren op een plek waar ik mij het prettigste zou voelen, vervolgens moest ik een bubbel om mezelf heen visualiseren. Daar moest ik net zolang blijven als ik wou. Vervolgens beeindig je je sessie en kwam je weer rustig terug. Wat mij verder helpt te ontspannen is de Ontspanningsbad en Ontspanningsolie van Weleda. Kruidenthee, wierook en etherische olien. Natuurgeluiden (CD). Toegevoegd na 9 minuten: Mijn ultieme manier van ontspannen is dan ook een warm bad met Ontspanningsbad, vervolgens insmeren met Ontspanningsolie, mezelf hijsen in een comfortabel huispak, de oliebrander aan, een pot kruidenthee op tafel en heerlijk neerploffen op de bank met mijn deken kijkend naar een goede komediefilm. Daarna in een schoon heerlijk reukend bed, een fijne visualisatie en beter slapen dan dat zal ik niet. Uiteindelijk wordt ik uitermate ontspannen wakker.

De beste ontspanningsoefening is een oefening waarbij je je helemaal kunt afsluiten van de buitenwereld en je nergens aan hoeft te denken. Het mooiste is als dit kan terwijl je lichamelijk intensief bezig bent. Even denken..... SEX ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100