hoe kleed ik met dit weer mijn baby het beste aan?

Met dit benauwde weer vraag ik me af wat ik mijn zoontje (8maanden) het beste aan kan doen? (in ieder geval katoen) maar als hij het heet heeft trek ik automatisch zijn sokken en broek uit terwijl de meeste het t-shirtje uittrekken. wat is nu beter?
(aub geen domme reacties over winterkleding. Ik ben wel zo slim om hem dat niet aan te trekken!)

Toegevoegd na 5 minuten:
ik heb het niet perse over buiten in de zon maar met name binnen en in de auto (zonder airco)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij warme dagen enkel een rompertje met korte mouwen en een pamper en natuurlijk blote voetjes. In bed enkel toedekken met een lakentje. Een baby kan het beter te fris hebben dan te warm. Ga wel eens voelen of hij het niet te koud heeft als je gaat slapen.

Zorg er in ieder geval voor dat hij niet te lang bloot in de zon ligt, dat is ook niet goed voor een baby.

Met dit warme weer kun je je baby makkelijk in alleen een rompertje laten of alleen een luier aan,pas wel op voor de zon want zoals je wel zal weten verbranden baby's snel dus het beste is je baby dan in de schaduw te laten zitten.

Kijk naar wat je zelf aan hebt, je hebt ook geen sokken aan nu, tenminste dat neem ik aan. Met dit weer draag je zelf ook 1 t shirt, dus het rompertje is genoeg. Voor de winter straks telt eigenlijk hetzelfde, tenzij je kindje lang stil zit in een buggy, dan zal je wat meer aan moeten trekken als dat je zelf aan hebt. Maar de beste maatstaf voor je kindje ben je zelf.

Ik zou ook kiezen voor alleen een romper als het zo warm is. Sokken uit is prima, dat koelt echt lekker af. Ik moet er met dit weer ook niet aan denken om sokken aan te hebben. Maar de zon steekt al snel heel erg op een bloot bovenlijf, en een baby verbrandt heel snel. Bovendien neemt een romper (of katoenen shirt) zweet op, dat is ook prettig. In ieder geval goed insmeren voor buiten natuurlijk, ook in de schaduw.

Je kan het beste aandoen wat je zelf aan hebt, dat heeft een kraamverzorgster ooit tegen mij gezegt. En omdat je boven meer zweet (hoofd, nek, rug en oksels) trekken de meeste mensen eerst het t-shirtje uit. Het afkoelen gaat dan sneller, dan dat je het broekje uitdoet. Het blijft altijd moeilijk. Soms stuur ik mijn kind met slippers naar school en dan gaat het halverwege de dag ontzettend regenen... Succes ermee in ieder geval!

Zo warm als jij je kleed, kleed je je kindje ook. Ik doe altijd de + 1 regel. Dat houd in dat toen mijn zoontje baby was ik hem net zoveel lagen kleding als ik aan deed maar dan +1 laag extra. Die kun je altijd weer uit of aan doen als het warmer of kouder word. Als het echt snikheet is dan is een rompertje of alleen een luier voldoende. Je merkt het vanzelf als je kindje het te warm of te koud heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100