hoe kunnen we er voor zorgen dat onze dochter van 5 niet meer in bed plast

Onze dochter van vijf en een half jaar heeft nog steeds een luier aan in bed.
We hebben al verschillede keren geprobeerd om haar zonder luier te laten slapen, maar het lukt haar niet om het bed droog te houden.

Wanneer we haar zonder luier naar bed doen laten we haar minstens 3 x plassen.
- voor dat ze naar bed gaat
- als wij naar bed gaan tegen 22.30/23.00 uur
- we zetten de wekker tegen 03.00 uur, Maar dan is ze vaak al nat.

Wie heeft er goede tips...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We spreken van bedplassen als een kind van vijf jaar of ouder 's nachts de plas niet kan ophouden. Dit is bij veel kinderen nog het geval. Hoe ontstaat bedplassen? Kinderen die in bed plassen, worden zich 's nachts niet bewust van de aandrang om te plassen. Ze hebben dit nog niet geleerd. Bedplassen komt niet doordat het kind te veel drinkt of te diep slaapt. Het gebeurt ook niet met opzet. Adviezen Wanneer een kind na zijn/haar vijfde jaar nog in bed plast, kunnen de volgende adviezen helpen: - Leg op een rustig moment nog eens uit dat het de bedoeling is dat het bed droog blijft. - Als het kind in bed heeft geplast, zegt u dat dit jammer is. Straffen heeft geen zin, maar zeg ook niet dat het niet erg is. - Prijs het kind als het 's nachts droog is gebleven. - Geef uw kind aandacht, los van het bedplassen. Lees bijvoorbeeld iedere avond een verhaaltje voor. - Laat uw kind zonder luier slapen, zodat het zich beter bewust wordt van het plassen. Leg een plastic zeil onder het laken om de matras te beschermen. - Laat uw kind zelf de verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen van het bedplassen. Laat het bijvoorbeeld zelf het bed verschonen (of daarbij meehelpen) zodra het daartoe in staat is. - Uw kind mag gerust drinken als het dat wil. Drinken heeft geen invloed op het bedplassen.

Klinkt simpel, maar dus nog vaker wekken? Belonen (stickervel) als ze droog blijft tót dat moment? Misschien een po op de kamer zodat ze niet dr kamer uit hoeft?

Een plaswekker!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100