Worden er wel eens baby's vóór een geplande keizersnee via de natuurlijke weg geboren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als een kind geen aanstalte maakt om geboren te worden kan er een datum worden geprikt om het kindje te halen met een keizersnee. omdat een kind dan al graag dingen zelf bepaald kan het zijn eigen plan trekken voor die tijd en op de natuurlijke manier geboren worden. als er medische indicaties zijn waarom er gekozen wordt voor een keizersnee zal men ten alle tijden voorkomen dat een kind via de natuurlijke weg geboren wordt. kondigt een bevalling zich eerder (te vroeg) aan zal men proberen om dit tegen te gaan (bedrust, medicatie, monitor om situatie kind en contracties baarmoeder in de gaten te houden) en anders een spoed keizersnee.

Kan wel. Een geplande keizersnee is soms ook na de veertig weken. Als het niet uit zichzelf geboren wordt DAN plannen we op die dag de keizersnee. Als baby zich dan net iets eerder aandient, prima. Maar vaak is een keizersnee ook op medische indicatie. En dan zal de geplande dag de geboorte zijn.

Dit lijkt mij vrij onlogisch, omdat de keizersnee meestal word gepland omdat er wat mis is met de natuurlijke weg. Als het kind dus op een normale manier word geboren voor een keizer snee heeft de arts de datummfaut uigerekent of het was een foute afspraak

Dat kan wel. Zoals hierboven staat als wordt gepland de baby te halen als hij niet voor een bepaalde datum geboren is. Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat een keizersnede is afgesproken op de uitgerekende datum, bijvoorbeeld omdat een vorige bevalling moeilijk verliep, of omdat er eerder een keizersnede is gedaan, of omdat het kind in een stuit ligt, of om andere medische redenen. Maar de geboorte kan nou eenmaal eerder beginnen dan de uitgerekende datum. In sommige gevallen zal de bevalling dan gewoon natuurlijk plaatsvinden, maar in andere gevallen zal de geplande keizersnede worden uitgevoerd, maar dan als spoedkeizersnede.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100