Waarom hebben kinderen zoveel slaap nodig?

Bijvoorbeeld 7 a 8 uur al naar bed, terwijl ze pas om 8:30 op school moeten zijn. Dat is meer al 12 uur?

Toegevoegd na 1 uur:
dan heb ik het over kleine kinderen voornamelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

De lichamelijke en psychomotorische ontwikkeling hangt af van de hoeveelheid aan herstellende slaap. Het groeihormoon wordt namelijk 's nachts geproduceerd. Toegevoegd na 1 uur: Zie hieronder voor meer uitleg:

Bronnen:
http://www.e-gezondheid.be/hoeveel-slaap-h...

Lichaam heeft rust nodig en in je slaap groei je ook. ( de kinderen. Natuurlijk)

Kinderen moeten nog groeien en ook omdat ze nog ervaringen missen is alles wat ze op een dag beleven veel intensiever

Ben zelf moeder en ik weet dat kinderen heel veel meemaken op een dag. Ze moeten naar school, ze leren er heel veel, voornamelijk nieuwe dingen, en als ze thuis zijn moeten ze ook nog eens luisteren naar hun ouders en aangezien t kinderen zijn, is luisteren iets wat ze óók moeten leren (lees onthouden). Vervolgens spelen ze ook nog met vriendjes buiten, ze rennen en gillen en doen van alles en nog wat buiten en als ze dan thuis zijn hebben ze meestal ook nog broers en zussen om hen heen die ruzie met ze zoeken .. of niet natuurlijk. Dan heb je nog het avondeten, dat voor sommigen echt een drama kan zijn, vervolgens het bed ritueel. En dan heb ik het maar over 1 hele dag! Zoals je ziet hebben kinderen het behoorlijk druk en zijn echt doodop savonds als ze al een normale dag achter de rug hebben gehad. En dan moeten ze al die nieuwe indrukken nog verwerken ook en dat doe je in je slaap. Om de volgende vrolijk overnieuw te beginnen met alles. Toegevoegd na 54 seconden: om de volgende dag vrolijk overnieuw te beginnen Toegevoegd na 1 uur: oftewel ze hebben veel slaap nodig om alle indrukken te kunnen verwerken

's nacht wordt er een stofje in het lichaam gemaakt waardoor je groeit, dus als je minder slaapt wordt dat stofje minder aangemaakt en groei je niet goed.

Omdat de hersenen van kinderen nog niet volledig ontwikkeld zijn. De hersenen zijn er wel (uiteraard) maar de juiste verbindingen moeten nog gelegd worden. Dat gebeurt in je slaap. Daarnaast maken kinderen veel mee gedurende de dag. Deze indrukken moeten zij verwerken. 's Nachts. Uiteraard is het zo dat bepaalde kinderen meer slaap nodig hebben dan andere kinderen. Mijn dochter van 4 ligt altijd om 1900 uur op bed. Terwijl haar jongere broertje met veel minder af kan. Mijn dochter is een gevoelsmens terwijl mijn zoon makkelijker met dingen omgaat. Kinderen hebben rust en regelmaat nodig om houvast te geven aan hun dagelijkse leven. Het geeft een gevoel van veiligheid. Het instellen van vaste routines is voor iedereen een groot voordeel!

Omdat ze in de groei zitten, en dus 's nachts meer energie nodig hebben ('s ochtends dus ook). Als je ze 9 uur laat slapen, kunnen ze minder leren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100