waarom zijn kinderprogramma`s op tv tegenwoordig zo agressief?

vechtende Pokemon, spoken bij Hello Kitty, boeven bij Piet Piraat, pesten in meisjestekenfilms, en vooral die enge figuren rondom Alfred j. Kwak, boeven bij Mega Mindy, geesten, mummie`s noem maar op. Het gaat wel erg ver.

Waar is die tijd gebleven van Vrouwtje theelepel, Dommel de vrolijke grappige hond, of megalollige Boes? Ovide en zijn vriendjes? De tekenfims met vrolijke invloed?

Mijn kind is te oud voor Nijntje, en Noddy e.d. maar vind heel veel dingen nog erg eng. Als die toch worden bekeken, komen er nachtmerrie`s. Dora gaat nog wel.

Toegevoegd na 3 uur:
ps. we praten over kinderen van 4 tot 6 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet agressief, JIJ vindt het agressief. Het is gewoon een zachte afspiegeling van de maatschappij. Vroeger had je My Little Pony, maar in de toekomst zal dat paard flink met z'n hoeven rondtrappen. Mensen hoeven dat softe gedoe niet meer. Het is onrealistisch. Die kinderen weten ook wel dat op veel plekken gevaar heerst.

Ik begrijp het probleem niet echt. Programma's als Pokemon zijn eenmaal niet geschikt voor zulke jonge kinderen. Dat je je kinderen daar toch naar laat kijken kunnen de makers van zulke programma's niets aan doen. En oudere kinderen die kunnen dat wel begrijpen en dan is dat een stuk minder eng.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100