Mijn peuter van bijna 3 heeft vaak over om onze aandacht te trekken en ik vraag me af hoe we dat kunnen afleren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen aandacht aan besteden hoe lastig het ook is, je moet het doorbreken....anders wordt het van kwaad tot erger. Verder het spuug alleen maar opruimen als hij/zij ergens anders in huis is en het niet ziet.

ik heb hetzelfde gehad met mijn dochter alleen deed zij het altijd als ze naar bed ging. ik vond het in het begin zielig en dat wist ze uiteindelijk is het overgegaan door er geen aandacht aan te besteden. ik ruimde het op en ze ging terug d'r bed in zonder dat ik een woord zei. na een week was het over. succes

Kun je het voor zijn? Je kent haar aaaandachtvragengedrag. Net voordat zij gaat spugen zorgen dat je bij haar bent. En als ze toch gespuugd heeft, het zwijgend opruimen en haar negeren. Niet spreken, niet aankijken. Dan heeft het ook geen zin meer dat ze je aandacht vraagt.

als je inderdaad bedoelt: overgeven.... vind ik dat wel vrij heftig moet ik zeggen, dat valt in mijn beleving toch buiten gewoon aandacht trekken. Ik zou er eens bij en consultatie bureau over praten, of bij de huisarts als je je daar prettiger voelt. Is er mogelijk net iets aan de gezinssamenstelling veranderd of gaat dat binnenkort gebeuren? In dat geval moet je "aandachttrekken" toch niet zomaar negeren denk ik.

niet boos worden, en niet laten blijken dat je het zorgwekkend vind. verstand op nul, geen reactie en opruimen. de lol gaat er wel vanaf als blijkt dat het geen effect heeft deze vorm van chantage :) succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100