is rugklachten met leertijd te maken?

ik woon nu voor het eerst begeleid zelfstandig wonen en ik heb een stoel aan de muur hangen aan mijn douche en ik ben net 28 jaar!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je stoel aan de muur van de douche hangt kan het zijn dat je net niet de goede houding kunt aannemen waarin je rug zich lekker voelt. Een losse verstelbare stoel zou waarschijnlijk beter zijn. Zolang je die niet hebt kan je misschien af en toe een rondje lopen zodat je rug en je hersenen weer even wat kunnen ontspannen. Zet een eierwekker om je er op tijd aan te herinneren.

Als je net voor het eerst 'begeleid zelfstandig woont' dan kan ik me goed voorstellen dat je last krijgt van je rug, omdat je nu meer alles zelf doet. Ik denk dat je lichaam er nog aan moet wennen. Geef het misschien wat tijd ... een week ofzo, maar heb je dan nog last van rugklachten, ga dan sowieso naar je arts.

Volgens mij is jouw wooneenheid standaard aangepast aan mensen met lichte handicaps, of zie ik dat fout? Waarschijnlijk heb je ook geen drempels. Het kan ook zijn dat de vorige bewoner niet zo goed ter been was en z'n douchestoeltje heeft laten hangen na het verlaten van de wooneenheid. Mensen van 28 kunnen trouwens ook best rugklachten hebben.

Die stoel in de douche die hoef je niet te gebruiken als je die niet nodig hebt. Misschien is die nog van een vorige bewoner. Dus als jij geen rugklachten hebt, dan trek je je van die stoel maar niks aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100