Bedplassen: wat is normaal?

Onze zoon van 7 jaar en 7 maanden plast elke nacht nog in bed, soms twee keer. Hij heeft een 'plasfles' mee, zodat hij meteen kan plassen als het nodig is. Lichamelijk zijn er geen afwijkingen geconstateerd, maar buiten het natte bed om plast hij gemiddeld 0,5 liter per nacht. Is dat normaal? Het lijkt mij namelijk ontzettend veel.

Minrin, het medicijn met hormonen erin dat zorgt voor een lagere urineproductie, heeft geen effect. Helaas.

Toegevoegd na 15 uur:
Voor iedereen die met goede bedoelingen komt: de plaswekker hielp niet!!! We hebben ook een lichtwekker geprobeerd (zelf geknutseld) maar daar werd onze zoon ook niet wakker van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lastig probleem. Mijn zoon heeft tot zijn twaalfde regelmatig in bed geplast. Vanalles geprobeert, plaswekker, medicatie, wakker maken om te laten plassen, plasconsulente, niets hielp. Wat ons waarschijnlijk er vanaf heeft geholpen is overdag meer drinken. Minimaal anderhalve liter. Hiermee maak je je blaas iets sterker en voorkom je dat deze 'lui' word. Na 18.00 uur alleen nog laten drinken als hij dorst heeft. Voor het slapen gaan goed laten uitplassen. Besteed er verder niet te veel aandacht aan. Toen we het bijna hadden opgegeven bleef hij opeens droog. Succes ermee.

bed plassen is niet leuk voor je kind ook niet voor u. Ik weet hoe het is. mijn zus heeft het ook gehad. Een uur voor naar bed geen drinken. minder produkten met zout wandt zout neemt water op. Plaswekker. ik ging zelf uit bed om haar wakker te maken om de 2 a 3 uur. We hebben van alles gedaan.of geprobeerd. Uiteindelijk was het rond haar 10de over en het is nooit meer gebuurd.

Onze zoon moest 's nachts ook veel plassen en werd niet altijd op tijd wakker, met een nat bed als gevolg. Wij kregen het advies om hem 's morgens direct 2 glazen water te laten drinken. Hierdoor leer je het lichaam overdag ook voldoende urine aan te maken, waardoor dit 's nachts niet hoeft te gebeuren. En bij ons heeft de plaswekker wel geholpen om de resterende ongelukjes in de toekomst te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100