Bestaan er waterfilters die lood uit het kraanwater filteren?

Voor kleine kinderen wordt aangeraden geen kraanwater te drinken in een huis waar loden leidingen aanwezig zijn. Nou heeft waternet bevestigd dat die er in mijn huis nog liggen. Is er een manier om alsnog het lood uit het water te filteren? Of moet ik met pakken water blijven zeulen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan natuurlijk filters die lood uit het water kunnen filteren maar die zullen wel wat kosten maar daarnaast vergen ze natuurlijk ook onderhoud. Ik zou je echt aanraden om eens bij een paar loodgieters na te vragen wat het moet gaan kosten om de loden leidingen te vervangen want dat zou best nog wel eens mee kunnen vallen. Misschien kun je in eerste instantie volstaan met alleen de leiding naar de keukenkraan. Je verdient in ieder geval op zijn minst een gedeelte terug omdat je geen flessen water meer naar huis hoeft te slepen en je ook geen zorgen meer hoeft te maken over je kraanwater. Toegevoegd na 3 minuten: Dat stukje over infraroodfilter is nonsens want al de vetten, chemicaliën en toxische stoffen waar ze het over hebben zijn er echt allemaal al uit.

Bronnen:
http://www.lenntech.nl/huishoudelijk-water...

Ja die bestaan. Zelf de goedkope filters halen er een klein beetje uit, de beste 99% http://www.naturalnews.com/046536_water_filters_heavy_metals_lab_results.html http://labs.naturalnews.com/Water-Filter-Test-Results.html (je kan een nep email adres invullen, bijvoorbeeld lkhdsdghfagfh@hotmail.com) Ik zou meerdere testen zoeken, want de onafhankelijkheid van dit soort testen is vaak niet zeker. Dan zijn er omgekeerde osmose filters: http://www.watercool.nl/omgekeerde_osmose.html Duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik, echter is dat afhankelijk van gebruik en ook hierbij moeten er steeds filters vervangen worden. (je krijgt zeer zuiver water) Dan heb je nog destillatie apparaten: http://md4distiller.nl/hoe-werkt-het/ (van deze verwacht ik goeie filtering van metalen, maar ik heb er geen testen van) Let op dat bij het alleen drinken van te zuiver water (o.a. gedestilleerd) je mineralen tekort kan gaan komen, dit is o.a. op te lossen door het toevoegen van een klein beetje echt zeezout.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100