Kunnen hoofdluizen een saunabezoek overleven?

Gaan hoofdluizen dood in de sauna? Zo ja, hoe lang moet je minimaal in de sauna blijven, en bij welke minimumtemperatuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door middel van de sauna kan u luizen, vlooien en schaamluizen verwijderen van het (naakte) lichaam als van de kledij(zo lang als nodig ophangen in de stoomcabine).

Bronnen:
http://www.saunaspades4.be/Facilit%C3%A9s/...

Ja. Zolang jij bestand bent tegen de temperatuur in de sauna zijn zij dat ook.Waar ze niet tegen kunnen is bevriezing.Kleding waar luizen in zitten kun je verpakt in plastic in de diepvries doen je kunt dan de volgende dag de 'lijkjes' vinden.Ook kunnen ze niet tegen wassen op hoge temperatuur.Neten verwijder je het best met een goede netenkam. Dus om hoofdluizen weer kwijt te raken werkt veel kammen met een goede netenkam,en al je kleding en beddengoed goed wassen het best.Bij vorst hang je jassen etc buiten. Hoofdluizen zijn resistent tegen de meeste shampoos die aangeboden worden om hen te verdelgen. Toegevoegd na 7 minuten: Je doodt dus de neten niet, niet door bezoek aan sauna.hoofdluizen zijn dan wel (tijdelijk) weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100