Kind, 1.5jr, koorts door slaapgebrek, kan dat?

Vandaag zijn wij nr de dierentuin geweest, en onze jongste heeft daardoor ipv de normale 2u, maar een half uurtje geslapen.

Nu ik hem net nr bed deed, ff getempt, en 39,5c
Mijn oudste had dit vroeger ook wel eens. Ik ben zelf altijd heel stipt met de middag slaapjes maar soms ontkom je er niet aan..

Maar hoe krijg je koorts van slaapgebrek?
Normaal snap ik de reden van koorts, maar kan het hier nier plaatsen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij kinderen kan spanning en inspanning ook koorts veroorzaken, koorts is een symptoon. Het lichaam geeft aan dat er rust nodig is.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...
http://www.hypericon.nl/index.php?p=http:/...

Gezien de omstandigheden: Te weinig slaap Een hele spannende dag Een lange dag Nee: is niet heel raar. In de gaten houden en.als het morgen.nog zo is kun je verser kijken en eventueel de huisarts bellen voor advies.

We spreken van koorts als de lichaamstemperatuur hoger is dan 38 graden Celsius. Koorts is een zinvolle reactie van het lichaam op virussen en bacteriën die het lichaam zijn binnengedrongen en een infectie veroorzaken. Het griepvirus en de verkoudheidsvirussen zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Door de verhoging van de lichaamstemperatuur kunnen bacteriën en virussen gemakkelijker onschadelijk gemaakt worden. ----------- Dus nee, ik zie niet in hoe slaapgebrek een kind zo'n hoge koorts kan geven. Daar moet een andere oorzaak voor zijn. Toegevoegd na 10 uur: Natuurlijk: weer allemaal minnen maar ik blijf erbij dat 39,5 wel heel hoog is voor een drukke dag! Laat je niet om de tuin leiden denk ik dan.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/aandoening/1648...

Ik denk dat jij zelf heel goed weet als er iets met je kindje is. Mijn zoontjes hebben dit ook allebei als ze doodmoe zijn en dit is niks raars. Ik heb het al vaker gehoord en dus ook meegemaakt. Als je kindje verder geen zieke indruk maakt en niet suf is oid dan lijkt er me weinig aan de hand. Wel morgenochtend nog even tempen maar denk dat je dat ook wel zult doen ;-) succes! Hopelijk heeft je kindje wel genoten van de dierentuin vandaag!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100