Is het zeldzaam dat een kind van 7 jaar de bof krijgt ondanks geënt te zijn met BMR enting?

Mijn dochtertje heeft waarschijnlijk de bof. Ze heeft wel gewoon de BMR enting gehad op de juiste leeftijd daarvoor. Komt de bof nog regelmatig voor ondanks enten?

Toegevoegd na 1 minuut:
Voor de duidelijkheid, de huisarts heeft dit vastgesteld. Ze heeft ook oorontsteking erbij en heeft antibiotica gekregen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is sinds eind vorig jaar een bof-epidemie gaande, dus het is op dit moment niet zeldzaam dat je kind de bof heeft. Wel flinke pech. Zie de link. Wat ik niet begrijp is dat je kind een antibioticum heeft gekregen. De ontsteking (die niet van het oor zelf is maar van een speekselklier bij het oor) wordt niet veroorzaakt door een bacterie maar door een virus, dus daar helpen geen honderd antibioticakuren tegen. Weet je zeker dat je huisarts de bof-ontsteking niet heeft aangezien voor een oorontsteking? Zeg het hem / haar!

Bronnen:
http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Ziekten_Aan...

Het komt niet vaak voor. Sinds 2009 komt de bof weer vaker voor, eerst vooral onder studenten. Aangenomen wordt dat het vaccin soms snel in werking afneemt. Maar er is nog een onderzoek bezig, zie link. Schrale troost, de bof krijg je meestal maar één keer, maar je dochter kan er flink ziek van zijn. Beterschap.

Bronnen:
http://www.zorgatlas.nl/gezondheid-en-ziek...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100