Mijn zoon van bijna 5 is eind van de middag altijd zoo moe, is dat normaal?

Hij eet drinkt en slaapt normaal en speelt normaal tot veel buiten, maar dat doen andere jongens toch ook? Ik begrijp niet waar die moeheid vandaan komt, iemand die daar ook ervaring mee heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

mijn broertje had het ook als kleine jongen en bleek achteraf de ziekte van lyme te hebben gehad. waarschijnlijk ooit een teek in t bos opgevangen. bij extreme moeheid zou ik toch ff naar de huisarts gaan, de meeste jongens van deze leeftijd zijn erg druk en spelen veel, natuurlijk zijn zij dan savonds vermoeid, maar elke dag moe of extreem moe, ik zou ff bloed laten prikken. je zou eventueel al voor die tijd kunnen beginnen met extra vitamines te geven, mocht je dit nog niet doen natuurlijk. succes

Dat had mijn zoon ook rond die leeftijd. Hij had eigenlijk gewoon nog behoefte aan een middagdutje. Dat hebben we uitgeprobeerd en na een kort slaapje was-ie weer fit. Dat heeft niet lang geduurd, ik denk een paar maanden, toen was dat niet meer nodig. Maak jij je ongerust: neem even contact op met je huisarts.

Waarschijnlijk gaat uw kind ook hele dagen naar school en dat is intensief. Veel intensiever dan een peuterspeelzaal of kinderdag verblijf. Ik zou me geen zorgen maken maar als u dat blijft doen zou een bezoek aan de huisarts op zijn plaats zijn juist ook omdat u dan gerust gesteld wordt .

Sommige kinderen hebben juist meer eten nodig rond 4 uur om het vol te houden. Ze herkennen zelf niet dat ze honger hebben maar vertonen de signalen van moeheid. Volwassenen hebben dat ook: vier uur cup a soup!

Je zoon doet veel indrukken op op school, dat vreet energie. Veel kinderen zijn aan het eind van de week ook veel moei-er dan aan het begin van de week, daarom doen veel kinderen van die leeftijd op woensdagmiddag nog een middagdutje. Vaak is dat ook zo weer voorbij...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100