navelbreukje baby hoe pijn verlichten?

een vriendin van.mij heeft een 8 weken oude baby met een.navelbreukje, waar ze wel last van heeft, nou had de ha verteld een munt oo te plakken, maar niks blijft zitten.
heeft iemand een idee hoe de pijn van dat kleintje verzacht kan worden of wat je kan gebruiken om dat naveltje na binnen te duwen?
alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een navelbreuk doet normaliter geen pijn en MAG ook een pijn doen. Als hij WEL pijn doet, zit er vermoedelijk een stuk darm in klem, en daar moet je mee naar de dokter. Dat is echter wel behoorlijk zeldzaam. Ook hoef je er niks aan te doen ; terugduwen heeft geen enkele zin (al kun je daarmee wel testen of het breukje inderdaad bekneld is), afplakken al helemaal niet, en het gaat ook vrijwel altijd vanzelf weer over. Als de baby dus ECHT last heeft van het navelbreukje : naar de dokter ermee. En verder : afblijven. Veel ouders denken onterecht dat hun baby wel pijn zal hebben aan het navelbreukje. Dat is echter in de praktijk zelden zo. Huilen verhoogt alleen de druk in de buik, waardoor de breuk prominenter lijkt. Dat heeft echter geen invloed op het gevoel.

Bronnen:
http://www.ouders.nl/kindarts/ka1561.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100