mijn zoon heeft de mexicaanse griep heeft de dokter gezegd, en nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Over 7 dagen is het voorbij... Dus geduld hebben... En blijven ademen... Toegevoegd na 55 seconden: Wees vooral niet bang, dat helpt totaal niets... En geniet van het leven, daar is het voor, dat je geniet van het leven...

Als de dokter zegt dat het mexicaanse griep is, dan hoef je je lijkt me geen zorgen te maken. Juist omdat het op tijd is ingezien en hij waarschijnlijk met een advies naar huis is gestuurd. De swine flu kan gevaarlijk zijn juist als t niet meteen herkend wordt lijkt me

Dat scheelt hem in ieder geval weer een griepprik, die heeft hij nu niet meer nodig... Gewoon uitzieken, en mee omgaan als normale griep!

Lekker instoppen, verwennen met beschuitjes met suiker en glazen siroop of als hij dat liever heeft sorbetijs, aspirines voeren en verder wachten tot het over is.....

Toevallig hier ook een zoon met Mexicaanse griep. Heb contact opgenomen met de huisartspraktijk. Mij werd verteld dat ze er vanuit gaan dat iedereen die nú de griep heeft of krijgt de Mexicaanse griep heeft. Pas als de hoge koorts langer dan 5 dagen aanhoud of als het kind écht benauwd wordt moet je contact opnemen met de huisarts. Vooral die benauwdheid moet je in de gaten houden. Mijn vraag of het gemeldt moest worden om toch bij te kunnen houden hoeveel mensen nu werkelijk ziek zijn werd met nee beantwoord. De getallen die je hoort in bv de media zijn schattingen. Beterschap voor je zoon, hier is na drie dagen hoge koorts het ergste alweer voorbij.

Wat had je willen doen dan? Gewoon lekker vertroetelen en met een paar dagen is ie weer het baasje.

Je hoeft je om deze griep niet meer zorgen te maken dan je bij een andere griep doet. Je zoon moet dit gewoon uitzieken. wel moeten jullie de hygiënische voorschriften in acht nemen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Bronnen:
http://www.grieppandemie.nl/?wt.srch=1&wt....

Uitzieken, op dezelfde manier als bij iedere griep. Dat betekent vooral veel rust. Hou de koorts in de gaten, bel je huisarts als je om wat voor reden dan ook bezorgd bent. Als hij niet (veel) wil eten, is dat niet erg, maar zorg er vooral wel voor dat hij genoeg vocht en wat zout binnenkrijgt. Bouillon is hier (naast water, thee en sap) ideaal voor.

Als die de prik al gehad geheeft.. Gewoon afwachten.. Geen panic doen. Relaxed adem halen..

Deze griep is milder dan de "normale" griep. Het is beter dat je nu deze griep krijgt omdat de griep agressief kan gaan worden in de loop van volgend jaar. Dus je zoon heeft dan al een weerstand opgebouwd. Als je zoon niet al een erge ziekte had is er in principe niets aan de hand. Op dit moment testen ze ook niet meer of het mexicaanse griep is of wat anders, dus het zou ook kunnen dat het wat anders is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100