hard buikje

Mijn nichtje van 16 maanden heeft een heel hard buikje. Ze is erg klein en dun voor haar leeftijd. Wat zou dit kunnen zijn? Ik maak me best zorgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou ik bij het consultatie bureau vragen. Kun je vaak gewoon bellen. Bij zoiets belangrijks toch altijd beter dan al deze "experts".

de harde buik kan veroorzaakt worden door constipatie. leg het de huisarts even voor.

Er zijn nog wel kindjes die erg klein en dun zijn voor hun leeftijd. Bespreek je zorgen eens met de ouders van het kindje. Als zij het nodig vinden zullen zij wel beslissen om een arts te raadplegen. Een hard buikje kan misschien wijzen op constipatie. Maar nogmaals, de ouders zullen daar beter op kunnen antwoorden, bespreek het met hen.

Kan inderdaad constipatie zijn. Kan ook een glutenintolerantie zijn. Mijn zusje had dit ook, en vanaf dat ze het dieet volledig volgde verdween het buikje.

Het kan ook komen doordat haar verdere lichaampje iel en dun is dat het zo lijkt. Alles is in de groei en het velletje staat mss wat op spanning doordat de rest zo iel is, maar de ingewanden hebben natuurlijk wel normale afmetingen. Zolang het kindje geen pijn heeft en verder lekker levendig is en geen last heeft van verstopping, kun je dit als normaal beschouwen. De verhoudingen bij kleine kindjes zijn heel anders dan bij volwassenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100