Hoe krijg ik de koorts bij mijn zoon omlaag?

Hij heeft nu al vanaf maandag hoge koorts, schommeld tussen 40,0 en zojuist gemeten 41,3! Ik ben deze week al 3 keer bij de HA geweest en die zegt gewoon uitzieken je kan er weinig aan doen. Heb paracetamol zetpil gegeven maar die helpt niet. Hij ligt in zijn ondergoed op de bank en is dus ook niet te warm aangekleed. Maar hoe krijg ik nu die koorts naar beneden begin me zo langzaam aan een beetje zorgen te maken over hem. Oh ja hij had een oorontsteking en heeft Astma en is 2,5 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoveel mogelijk laten drinken, een waterijsje vinden ze vaak ook wel lekker en is ook vocht, net als een schaaltje frisse appelmoes. Maar vocht is heel erg belangrijk. 41,3 vind ik best hoog, als je je zorgen maakt gewoon wéér de huisarts bellen. Hem wassen met lauw warm water wil ook nog wel eens helpen.

Afkoelen met een koud en nat washandje op zijn hoofd en eventueel ook zijn lijfje en voetzolen ermee afkoelen.

De koorts omlaag krijgen kan met behulp van uw kind in een ligbad te leggen met water wat geleidelijk koeler wordt of met de juiste medicatie. De mogelijkheid bestaat dat uw huisarts iets over het hoofd heeft gezien. Pak uw kind stevig in en ga naar de 1e hulp van het ziekenhuis. (laat u nog weten wat het was?) Beterschap.

Ga desnoods naar de eerste hulp in het plaatselijke ziekenhuis als je het niet vertrouwt. 41.3 graden koorts bij een klein kind is niet goed. En een ontsteking is geen griepje wat je kan uitzieken. Een ontsteking is een ontsteking met bacterien enzo. Daar heb je antibiotica of ontstekingsremmers voor nodig. Geen paracetamol.

Natte sokken aantrekken! en goed blijven afkoelen, dus blijven wassen met water. Blijf erop letten dat hij voldoende plast! Als hij niet meer plast ga dan direct naar de EHBO van het ziekenhuis. 41,3 is erg hoog. Als je het niet vertrouwd en als je er onrustig van wordt ga dan nu. Beter 1 keer teveel naar de EHBO dan 1 keer te weinig. Sterkte!!!!

41,3 graden?? Waarom zit je op goeievraag.nl en hang je niet aan de telefoon of zit je in de auto??

Geef uw kind extra te drinken, eventueel een waterijsje. Eten is minder belangrijk. Zorg dat uw kind genoeg rust krijgt. Het hoeft niet in bed te blijven en mag ook naar buiten. Het lichaam moet de warmte kwijt kunnen. Kies daarom dunne kleding die losjes om het lichaam zit. In bed is een lakentje vaak voldoende. Als uw kind het koud heeft of rilt, kunt u het tijdelijk extra toedekken. Geef uw kind wat extra aandacht (bijvoorbeeld voorlezen of samen een spelletje doen).. Medicijnen Het is niet nodig de koorts te verlagen, de koorts kan namelijk geen kwaad. Als uw kind zich erg ziek voelt, pijn heeft of slecht drinkt, kunt u eventueel paracetamol geven. Na een halfuur gaat het dan vaak wat beter. Als de temperatuur daardoor niet daalt, zegt dat niets over de ernst van de ziekte. De dosering hangt af van de leeftijd en het gewicht van uw kind, en staat op de verpakking. Paracetamol mag u niet geven als het kind jonger is dan drie maanden. Wanneer contact opnemen? Bel en kom meteen langs op de praktijk als een kind met koorts: jonger is dan drie maanden; ouder is dan drie maanden en de koorts langer dan drie dagen aanhoudt; suf is of niet gemakkelijk wakker te krijgen; kreunt of huilt en niet te troosten is; tijdens de koorts huiduitslag krijgt; benauwd is of anders gaat ademen, bijvoorbeeld sneller ademt of korte periodes niet ademt; een andere huidskleur krijgt (bleek, blauw of grauw wordt); snel steeds zieker wordt; zieker wordt en gaat overgeven of diarree krijgt; veel minder drinkt dan normaal (minder dan de helft van wat het normaal drinkt); een koortsstuip krijgt; bekend is met verminderde weerstand of met een ziekte waarbij infectie extra risico geeft;. na een aantal koortsvrije dagen opnieuw hoge koorts krijgt; als er andere verschijnselen zijn waarover u zich zorgen maakt.

Bronnen:
http://forum.viva.nl/forum/list_message/3146316

Om de koorts te doen dalen, moet je eerst de lichaamthermostaat “lager zetten” met een koortswerend middel, bijvoorbeeld met paracetamol. Daarna zal het lichaam zijn best doen om warmte kwijt te raken en daarbij kan jij dan helpen: Dek je kind niet te warm toe; als kleding volstaat een onderhemdje. Zorg voor een kamertemperatuur van maximum 20°C. Zo kan het kind ook een beetje warmte kwijt aan de omgeving. Zorg dat het kind niet te snel afkoelt en vermijd tocht. Indien nodig kan je de koorts verder verlagen met een afkoelingsbadje. Plaats je kind in water van ongeveer 36°C, waar je geleidelijk koud water aan toevoegt. Zo’n badje heeft enkel zin wanneer je het kind al een koortswerend middel hebt gegeven. Leg nooit een natte handdoek of een nat laken over je kind: dit belemmert het normale warmteverlies door de huid. Let er wel op dat je kind voldoende drinkt. Als de hoge koorts blijft aanhouden of je kindje wordt ongewoon slaperig, ga er dan mee naar het ziekenhuis.

Bronnen:
http://pijnstiller.be/over-koorts/wat-je-w...

trek hem natte (normale) sokken n en doe daar dikke WOLLE sokken over! daardoor koelt hij af! (wanneer je voeten koud zijn, heeft de rest van het lichaam het ook kouder.) ik heb het zelf ook wel eens gedaan, werkt heel goed! maar 41 is echt heel hoog!! ga naar de dokter!

Hij heeft al vier dagen hoge koorts. Niet twijfelen maar naar de huisartsenpost rijden. Ga niet nog een nacht in met je kind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100