Vanaf hoeveel maanden mag een kindje rozijnen eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf 8 mnd kun je jouw kindje rozijntjes geven. Rozijntjes niet alleen een gezond tussendoortje maar ook een goede stimulans voor de motoriek van een kind. Hiermee stimuleer je de de fijne motoriek van je kind. Door het vastpakken van een rozijntje heeft je kindje zijn duim en wijsvinger nodig. Wat nog leuker is dat ze er ook nog wel even mee zoet zijn.

Bronnen:
www.opvoedmix.nl

vanaf 4 maanden mag een babietje beginnen met fijn gepureerd fruit of groente, maar beter is vanaf 6 maanden pas te beginnen. Als dat goed gaat, dan kan je iets minder gepureerd doen. Als kleine stukjes zonder probleem gegeten worden, kan je ook rozijntjes geven. Toegevoegd na 1 minuut: 6 maanden is het advies van de voedingscentrums/consultatiebureaus tegenwoordig hoor. Het idee is tegenwoordig dat alleen borstvoeding de eerste 6 maanden beter is, maar dat advies kan over 10 jaar zo weer anders zijn.

Vanaf de 5/6 maanden mag je kind gedroogd fruit, dus ook rozijnen eten.

Bronnen:
http://www.familie-nagel.nl/fokfotoos/baby...

Ik zou ermee wachten tot je kindje 1 jaar is. Een jongere baby kan zich gemakkelijk verslikken bij het eten van rozijntjes. Rozijntjes maar beperkt geven en achteraf de tandjes poetsen.

Bronnen:
http://www.babybytes.nl/answers/1308058498

Je kan zelf aan je kind zien met het eetgedrag of je kind er voor klaar is. Maar ik zou rond een maand 9 of 10 is kijken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100