Is wierook schadelijk voor een kind van 13?

Zo ja, wat kunnen de gevolgen van zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wij hebben ook regelmatig een wierook-geur in ons huis hangen.;) Maar zover ik weet ben ik daar nog niet aan doodgegaan ofzo.:)

Ik gebruik al jaren wierook, en mijn oudste dochter is al inmiddels 19 en me andere dochter is 12 (bijna 13) dus kan geen kwaad lijkt me

De rook die vrijkomt bij het branden van wierook bevat gevaarlijke hoeveelheden benzeen, butadieen en benzopyreen. Onderzoek heeft aangetoond dat het dagelijks branden van wierook kanker kan veroorzaken. http://www.sante.nl/medisch-dossier/?titel=Is-wierook-gevaarlijk? Het is daarom belangrijk om goed te ventileren als je wierook brandt en niet heel dicht bij de rook te komen. http://buitenland.nieuws.nl/633122 Net zoals je kinderen niet aan sigarettenrook wilt blootstellen, zou ik ze ook weghouden bij brandende wierookstokjes.

Alles wat je inademt wat andere stoffen bevat dan gewone lucht, is ongezond. Het lichaam is daar niet op ingesteld. Of je daar nu direct kanker van krijgt, dat oorzakelijke verband is niet direct aan te tonen, maar je zou er bv bronchitis-achtig of astmatisch van kunnen worden, of vaker ontstekingen van de bovenste lunchtwegen krijgen. Niet iedereen is er even gevoelig voor. Persoonlijk moet ik niets van wierook hebben, en hoewel, vrijwilligster bij de wereldwinkel, doe ik nooit moeite om het te verkopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100