zoon 2 jaar heeft erge luieruitslag. Verschillende dokters geven verschillende zalfjes maar niets helpt. hij trekt het steeds open tot het bloed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer even olijf olie of zonnebloem olie op zijn billen te smeren na elke verschoning. Ik heb het ook mee gemaakt met mijn kinderen. Id hij wel getest op allergie, misschien is hij allergisch voor zijn luiers. Veel succes ermee.

maizena poeder werkt ook super goed

Vaker verschonen dan je normaal doet , maar laat het ook luchten dus geen luier om , dat is wel lastig maar werkt heel goed weten wij uit ervaring , daarnaast gebruiken wij altijd sudocreme en zeker als het open is er wat dikker opgooien

Smeer er voor het slapen gaan, honing op en overdag Calendula crème. En stap tijdelijk over op biologische luiers. Deze bevatten geen bleekmiddelen en zijn volledig natuurlijk.

Wat vervelend dat hij zoveel last heeft van luieruitslag.. Helaas zit er ook veel verschil in babybilletjes waardoor bij elk kind weer iets anders het beste werkt.. Wat voor doekjes gebruik je? Sommige doekjes zijn heel nattig waardoor het huidje ook snel geïrriteerd raakt. Bepanthen hielp goed bij mijn zoontje.. En verder zo snel mogelijk beginnen aan zindelijkheidstraining

Mijn dochter heeft dit ook eens gehad, toen hielp ook niets van de gewone dingen meer, ook Bepanthen niet, terwijl dat normaal wel altijd hielp. Volgens de huisarts was het waarschijnlijk een schimmelinfectie. Ik moest toen Daktarin halen (zonder recept verkrijgbaar bij de drogist). Hij zei erbij: 99% kans dat dit helpt. Als het niet helpt, die ene procent dus, dan doet het pijn als je het er op smeert, dus dat merk je meteen. Het heeft heel goed geholpen. Ik heb wel de hele tube leeggemaakt, een paar weken lang, want ik durfde telkens niet zo goed te stoppen, maar het is niet terug gekomen. Toegevoegd na 2 minuten: Het is trouwens ook verkrijgbaar bij de apotheek, dus in het weekend kan je 't ook krijgen.

Eerst voorzichtig reinigen. Dan Eosine om de wondjes uit te drogen. Droogdeppen en dan Inotyol zalf. Zo deden we het bij erge luieruitslag in het kinderdagverblijf waar ik gewerkt heb.

Ik smeer na het badje altijd balneum olie op de billen van mn dochter. Werkt perfect! Als het heel erg is kun je het ook in het bad doen! Succes!

Kijk ook eens naar het eten. Van kiwi is bekent dat sommige kinderen daar snel luieruitslag van krijgen Maar ook paprika, tomaten , citrusvruchten en uien. probeer te achterhalen of het na het eten van bepaalde voedingsmiddelen erger is. Als het zulk weer is als vandaag, dan is in zijn blootje in de tuin lopen, als dat kan, heel goed. De zon droogt de wondjes uit, wat alleen maar goed is.

bij mijn dochter kregen we toen niets meer leek te helpen kaliumpermanganaat oplossing van een arts ,het trok in drie dagen weg en kwam niet meer terug, wat het beste helpt is bij dit weer geen luier aan en in de blote kont laten lopen ,de zon doet wonderen ,en je kind gaat veel eerder op het toilet.

Doe maizena in een strooier en doe dat op de billetjes dit is al heeel oud oma's deden dat al en helpt echt! of eiwit opkloppen en op de billetjes smeren wel steeds goed schoonmaken en zorgen dat de billetjes goed droog blijven.

genoeg tips. zodra het kan zonder luier rond laten lopen of een dun soepel katoenen broekje aan (zachter stof dus) dan kan de boel drogen en broedt het even niet aan de billetjes. een ongelukje zit er in natuurlijk maar zo heb ik die van mij zindelijk gekregen overigens. :)

koop sudocreme bij kruidvat

calendula emulsie van VSM of de gel van de Aloe Vera plant. Dit geneest wonden zeer snel, vermindert irritatie, verkoelt, en laat wondjes mooi helen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100