mijn zoon (2 jaar) is rond de nieuwe en volle maan heel actief en wil niet slapen. Hoe zou dat komen? Gaat het nog over?

Het komt maximum 3 maal per maand voor telkens rond deze maandstanden. Op andere momenten hebben we geen problemen om hem in bed te krijgen of dat hij doorslaapt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het nog een jaar aankijken en als het niet over is huisarts raadplegen

Waarschijnlijk wordt zijn gedrag beïnvloed of gestimuleerd door bepaalde omstandigheden die met de maan te maken hebben.

dat kan wel degelijk! ik heb er zelf ook veel last van rond en met volle maan kan ik snachts niet slapen, rusteloos op de dag etc. en met nieuwe maan is dat een tikje erger. Toegevoegd na 54 seconden: ik heb dat al vanaf kind zijnde

Waarschijnlijk door de invloed van de maan. Mythes rond volle maan bevatten kern van waarheid. Bij volle maan zijn kinderen meestal lastig en geraken, net als hun ouders, geïrriteerd. Meer dan 8 procent van de ouders had hier last van, tegen 6 procent op een 'normale' dag. Ook voelden veel mensen zich anders dan anders. De invloed van de maan op het leven op aarde is wetenschappelijk aangetoond en wordt bevestigd door ebbe en vloed.

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/12277/...

De Maan heeft een enorme invloed op de mens, sommigen denken dat dit onzin is,maar kijk eens naar de invloed van de maan op het water op onze planeet: eb en vloed worden veroorzaakt door de maan. Verder heeft men ontdekt dat de diverse maanfasen ook een enorme invloed uitoefenen op de groei van gewassen. Nu weet je vast wel dat een mens voor een overgroot deel uit water bestaat, dus lijkt het je niet waarschijnlijk dat ook ons lichaam zal reageren op de maan. Kijk maar eens naar de maandelijkse cyclus waar de vrouw mee te maken heeft en wat te denken van het Engelse woord LUNATIC dat een term is voor een gestes stoornis waarbij de lijder ervan gebukt gaat onder veranderingen in de gemoedstoestand onder invloed van de maan....Maanziekte dus!!! maar Meest waarschijnlijke verklaring voor die slapeloosheid op nachten met volle maan lijkt me dan ook psychologisch. Als hij een keer erg slecht slaapt, én dan merkt dat het volle maan is, sla je dat op als mogelijke verklaring voor zijn slechte slaap. Een volgende keer ben je dan ongerust of hij wel goed gaat kunnen slapen. voor meer verklaringen kan je op volgende bronnen vinden Toegevoegd na 1 minuut: o ja en dat geldt ook voor nieuwe maan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100