Heeft iemand ervaring met( een zoon) McDD en hoe zich dit verder kan ontwikkelen?

Hallo allemaal,
Ik ben moeder van 3 kinderen(jongen 8jr,meisje 4jr en meisje 16 mnd). De oudste heeft McDD. Hij zit op een gewone basisschool in groep 5.
1 keer in de 4 weken gaat hij op logeerweekend en er komt 2 keer per week een ambulant begeleider thuis voor hem. Speltherapie en cognitieve gedragstherapie zijn gestaakt, omdat hij daar niet goed op reageerde.
Als ouder vraag je je natuurlijk wel eens af hoe je kinderen zich verder zullen ontwikkelen en wat ze later gaan doen als ze groot zijn. Heeft iemand ervaring met( een zoon met) McDD en hoe zich dit verder kan ontwikkelen? Ik denk met name aan scholing, werk, huisvesting etc.
Bij voorbaat dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit heeft een grote invloed op de toekomst. Mcdd is een vrij gecompliceerde ontwikkelingsstoornis. De juiste hulp en begeleiding is essentieel om uw kind op latere leeftijd zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Wanneer u die hulp inschakelt bijvoorbeeld door middel van PGB of ZIN (indicatie verkrijgbaar via bureau jeugdzorg) kan uw zoon leren zijn sterke kanten en kwaliteiten te benutten en goed leren omgaan met zijn beperkingen en onmogelijkheden. Het is echter zeer persoonsafhankelijk wat de ontwikkelingen gaan worden. Ik heb kinderen met mcdd begeleid die nu zelfstandig naar school gaan, werken en een sociaal leven hebben. Ik heb ze ook begeleid die noodgedwongen uit huis geplaatst moesten worden omdat ze onhandelbaar waren. Het is nu dus nog even koffiedik kijken. De statistieken geven echter wel aan dan 75% van de kinderen met mcdd voor hun 16e jaar uit huis geplaatst worden. Dit is een samenspel tussen jeugdzorg en ouders. Het is dan niet direct zo dat de kinderbescherming je kind meeneemt ofzo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100