Wat is de betekenis van deze boommarkering?

In een voor mij bekend bos staat een loofboom (vermoedelijk Lariks). Het is een mooie boom en ik kom er graag, mijn Oma is er ook omheen uitgestrooid. Al een aantal jaren bezit de boom dit zigzag of golvende teken. Is er een expert die weet wat deze markering betekent en mij wat kan vertellen over de bestemming van deze boom? Ik weet natuurlijk dat bomen niet voor eeuwig blijven staan en uitdunning in een bos noodzakelijk is. Toch hoop ik dat deze boom nog een tijdje blijft staan, hij springt er in zijn schoonheid ook tussenuit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vroeger werden bomen met een blesmes, ook wel boomritser of ritsijzer geheten, gemerkt om aan te geven welke moesten blijven staan en welke verwijderd mochten worden. Deze markering lijkt me echter recenter. Het kerven van letters, namen en harten in bomen is een oud en internationaal gebruik. Het kan zijn dat bijvoorbeeld Maarten zijn M op deze manier in de boom heeft gekerfd. Of dat iemand zomaar wat in een boom heeft zitten kerven.

Toegevoegd op 04 juni 2020 08:52: afbeelding
Bronnen:
http://www.hetwoudderverwachting.nl/achter...
https://historischekringdebilt.nl/wp-conte...
https://www.sleen.nu/nieuws/bericht/5897/h...

Als bomen gedund moeten worden, wordt van te voren een merkteken aangebracht met verf, soms alleen wit, heel vaak ook met een kleur (oranje). In dit geval zal het snijwerk zijn van een vandaal zonder enige betekenis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100