Op welke manier draag jij je steentje bij aan een beter milieu?

Milieu in de zin van; natuurbehoud, klimaatverandering enzo.
Ik doel niet op sociaal leefmilieu.

We hadden het net al even over het scheiden van afval. Jammer genoeg bleek niet iedereen zich hier even bewust mee bezig te houden.

Op welke manier hou jij rekening met het milieu? Zuinige auto, openbaar vervoer of fiets. Groene stroom, oplaadbare batterijen, spaarlampen. Afvalverwerking etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ruim altijd mijn eigen afval achter me op, ik laat me begraven... Maar meer doe ik niet, buiten meedraaien zoals alle anderen in mijn omgeving dat doen... zoals zuinige auto, openbaar vervoer of fiets. Groene stroom, oplaadbare batterijen, spaarlampen. Afvalverwerking etc.

Door mijn afvalwater in de daarvoor bestemde afvalwaterbakken weg te gooien... Om de wetgeving voor mijn branche maar even letterlijk te citeren... Maar werk tegenwoordig voornamelijk met gedeminiraliseerd water. En dat is vooralsnog niet schadelijk voor het milieu...

Ik scheid papier en glas. Ik reis zelden met de auto. Ik hergebruik plastic tasjes. Ik ben vegetariër.

ik heb geen auto...

Geen vlees eten.

Ik ga soms fietsen.

Ik ga nooit met de auto, alleen te voet, te fiets of met het openbaar vervoer. Ik scheid afval. Ik scheur indien van toepassing zelfs het plastic venstertje uit een enveloppe, gooi dat bij het gewone afval en de rest bij het oud papier. Lege batterijen lever ik in. Ik eet geen vlees of vis. Ik stem op SP, Partij voor de Dieren of Groen Links. Ik gooi buiten niks op de grond (hoogstens een klokhuis van een appel, zodat de vogels er nog wat aan hebben). Als ze folders in het centrum uitdelen dan pak ik die niet zoals iedereen klakkeloos aan, maar vraag waar het over gaat. Als het niet interessant is (en dat is het meestal inderdaad niet), dan hoef ik er geen. Als iedereen dat zou doen dan zou dat een hoop papierafval schelen. Ik doe mijn boodschappen in een natuurwinkel. Ik doe een trui aan als ik het koud heb (in plaats van de verwarming een standje hoger zetten), etc, etc, etc...

Niets. Het milieu kan me volledig aan m'n reedt roesten.

Ik probeer zo weinig mogelijk te verspillen, maar wel op een manier dat een normaal gebruik mogelijk blijft.

Probeer zoveel mogelijk te fietsen, boodschappen doen op de fiets. ( met een fietskar nog wel) dit zouden meer mensen kunnen doen. Wij kunnen veel scheiden, de milieu boer komt bij ons langs, alle plastic afval kan ik in een speciale plastic zak doen. Batt kan ik in een ton gooien die bij AlbertHein in de winkel staat. Wat ik maar kan bijdragen dat doe ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100