De afvalzakken voor plastic krijg je toch geregeld van de gemeente? Of kun je ze ook ergens gewoon ophalen? Ben allang door de mijnen heen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt ze in de supermarkt vragen op dezelfde plek als waar de gemeentelijke vuilniszakken verkocht worden. Vaak bij de kassa's, maar soms bij de servicebalie.

wij kunnen ze halen bij de gemeentewerf of de plaatselijke buurtsuper

Wij moeten ze dus bestellen via een site. Ze zijn gewoon gratis. Deze worden dan binnen 2 weken opgestuurd. Het staat vermeld op de afvalkalender hoe het bij jouw gemeente is geregeld. Dat zal namelijk niet overal het zelfde zijn geregeld.

Wij krijgen helemaal niets meer, maar mogen het plastic afval verzamelen in de gewone grijze vuilniszakken of in plastic tasjes. NB. Had vandaag een madenplaag! Door het enthousiast verzamelen van plastic afval raakt m'n gewone afvalbak niet meer snel vol. Dus zolang het zo warm blijft gaat het maar weer even in 1 bak.

Wij delen ze uit hier bij ons bij de kringloop,en vaak geef ik de mensen gewoon een paar rollen meer mee. Want als je een gezin met kinderen hebt dan ben je zo door die zakken heen. Maar informeer effe bij Uw gemeente.

Ik werk zelf bij de gemeente en bij ons hebben we een lijst met locaties waar er zakken voor plastic afval worden verstrekt. Daar kun je dan altijd even langs.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100