Hoe haalt men glascontainers leeg?

Bij ons in de buurt zijn onlangs glascontainers geplaatst die onder de grond zitten. Ik zag enorme grote bakken de grond ingaan en vraag me af hoe ze die dingen leegmaken,met een soort stofzuiger ofzo??

Weet jij het antwoord?

/2500

De container wordt in zijn geheel omhooggehaald, en geleegd door de kleppen die onderaan de container zitten, te openen. Alles valt dan in de vrachtwagen, die zelf een soort hijskraantje heeft, de kleppen gaan weer dicht, en de container zakt weer in de grond.

Als dze geleegd moeten worden komt er een vrachtwagen die ze uit de grond hijst waarna boven de vrachtwagen de onderkant geopend wordt, daarna laten ze de containers weer terug de grond inzakken.

Die containers worden door een speciale vrachtauto met takelinrichting opgehesen. Vervolgens word de bak (door een beweegbare opening aan de onderkant) leeggestort in de laadbak van de vrachtauto. Daarna wordt de lege container weer teruggeplaatst.

Bij ons staan ze bovengronds,maar met 3 openingen om wit,groen en bruin glas in te deponeren . Ook hier komt de vrachtauto de boel optakelen en hangt de container zo,dat de verschillen de kleuren flessen enz. corresponderen met de 3 compartimenten in de vrachtauto. Darna worden de kleppen onder in de container geopend en met een enorme herrie komt et glas in de vrachtwagen,kleur bij kleur.

Zie onderstaand filmpje.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=8wOz1H2GV3M

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100