Waarom wordt de combinatie van geel/zwart in de natuur erkent als gevaarlijk?

Denk bijvoorbeeld aan wespen en bepaalde insecten die zichzelf ook een geel/zwarte kleur kunnen aannemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geel/zwart is het grooste contrast wat er bestaat. Groter nog dan zwart/wit. Dus beter zichtbaar als zwart/geel bestaat niet. Wij mensen hebben dat ervaren, in de natuur was dat al bekend. Prachtig nietwaar?

Mimicry van Müller http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossiers/natuurdatabase.nl/i000644.html De kleurencombinatie zwart / geel betekent meestal 'pas op ik ben behoorlijk giftig'

Volgens mij is er hier sprake van de "mimicry van Müller" "Ook voor niet-eetbare dieren is het voordelig om op elkaar te lijken. Zij vallen dan immers minder snel ten prooi aan een onervaren roofdier dat nog moet leren wat wel of niet eetbaar is. Dit wordt de mimicry van Müller genoemd. Er kunnen hele groepen van niet aan elkaar verwante soorten ontstaan die sterk op elkaar lijken en waarvan sommige wel en andere niet eetbaar zijn. Een dergelijke groep wordt een mimicry-ring genoemd. Het is in zulke gevallen moeilijk aan te geven wie nu eigenlijk wie nabootst. Mimicry-ringen zijn vooral bekend van tropische insecten. In één enkele mimicry-ring kunnen kevers, wantsen, vlinders en wespen zitten."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100