Kunnen koffiepads bij het gft afval?

Veel mensen doen dat wel maar als je hier langs de Waal loopt zie je veel aangestrande door schippers in het water gedumpte koffiepads liggen dus dan verteren ze toch niet zo snel niet...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan prima. GFT afval wordt [vaak] vercomposteerd. De bacterien die hierbij het materiaal afbreken zijn goed in staat om celulose (papier is grotendeel cellulose) af te breken. Dus ook koffiezakjes vallen daar prima uit elkaar. De reden dat ze in water niet uit elkaar vallen is omdat de juiste bacterien voor compostering niet aanwezig zijn / niet de juiste omstandigheden hebben te groeien. Dus van het zakje niet snel uit elkaar.

Jazeker! koffiefilters, koffiepads, koffiedik, theebladeren en theezakjes

nee, dat hoort daar niet dat dummpen ze ergens anders duhh..

ja hoor die kunnen zo bij het gft

Na gebruik kunnen koffiepads bij het groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval), omdat het zakje gemaakt is van biologisch afbreekbaar filterpapier. Dit geldt niet voor cappuccino pads, omdat die plastic bevatten.

Nee, ze verteren zo snel niet, en daarom horen ze ook niet in de natuur. Dat iets uiteindelijk wel verteert wil niet zeggen dat je het zomaar weg mag gooien. Wel bij het gft. Niet in het water van de Waal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100