Hoe wordt aluminium uit huishoudafval gescheiden ? Zodat het daarna gerecycleerd kan worden ?

Aluminium is niet- magnetisch maar ik denk dat aluminium toch gerecycled wordt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de verbrandingsinstallatie kan het aluminium verbranden. Dit is het geval bij dunwandig aluminium en opgedampt aluminium zoals bij chipszakken folie. Bij de verbranding levert het aluminium nog energie op in de vorm van warmte. De hoeveelheid energie die vrijkomt bedraagt 31 MJ/kg aluminium. Dit is eenzelfde hoeveelheid energie als bij de verbranding van streenkool vrijkomt. Doordat er warmte vrijkomt is er minder brandstof nodig om al het afval te verbranden. Dikwandig aluminium verbrand niet in de verbrandingsinstallties. Dit aluminium smelt en vorm bolletjes aluminium van verschillende grootte. Als het afval is verbrand blijven er zogenaamde slakken over. In deze slakken zitten de aluminium bolletjes. Doordat aluminium een hoge schrootwaarde heeft, is het bedrijfseconomisch aantrekkelijk deze bolletjes uit de slakken af te scheiden en te verkopen. Dit gaat met behulp van een Eddy Current Installatie. Hieronder isw grafisch weergegeven hoe een Eddy Current Installatie werkt.

Bronnen:
http://www.aluminiumcentrum.nl/aluminiumce...

Aluminium heeft een hoge schrootwaarde en wordt daarom inderdaad gerecycled. Er zijn verschillende manieren om afval te scheiden. Tijdens inzameling Tijdens verbranding ( aluminium vormt dan bolletjes de zogeheten 'slakken') Of scheiden NA inzameling maar VOOR verbranding. Dat laatste kan intussen met een wervelstroomscheider voor het afscheiden van aluminium uit PET-afval. Met een snel wisselend magnetisch veld worden de aluminium deeltjes uit het mengsel weggestoten.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/plast...

Blik hoeft niet apart te worden ingeleverd. Lege blikverpakkingen gaan samen met het restafval naar de afvalverbrandingsinstallaties (AVI’s). Daar worden ze van het restafval gescheiden. 90% van het blik is van staal en wordt gescheiden van het andere afval door magneten en 10% van het blik is van aluminium en wordt gescheiden met wervelstromen. Daarna gaat het materiaal als grondstof naar de hoogovens. Van alle blikverpakkingen die in ons land jaarlijks op de markt worden gebracht (215 kiloton), wordt 84% gerecycled

Bronnen:
http://www.verenigingafvalbedrijven.nl/htm...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100