Waarom wordt er geld opgepot dat afkomstig is uit de verwijderingsbijdrage?

In verschillende nieuwsberichten, waaronder deze: http://www.nu.nl/economie/2209865/verwijderingsbijdrage-nodig-recycling.html lees ik de laatste tijd over opgepotte bedragen variërend van 220 tot 300 miljoen euro. Bedragen die afkomstig zijn van de verwijderingsbijdrage.

De stichting die hierover gaat (de NVMP) zegt dat: "...de beschikbare financiële middelen om verantwoorde recycling mogelijk te blijven maken nog ontoereikend zijn."

Waarom wordt recycling niet een op een aangepakt (op grotere schaal)? Dit is een aanzienlijk bedrag wat kennelijk nergens voor gebruikt wordt, persoonlijk vind ik dat onterecht. Mijn vraag is dan ook, waarom wordt er kennelijk geld gespaard van de betaalde verwijderingsbijdrage?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat gaat nu wel opgemaakt worden, sinds Kassa daar afgelopen zaterdag een uitzending over heeft gemaakt met kamerleden. Als de verwijderingsbijdrage morgen wordt afgeschaft is er genoeg geld in kas om de regeling nog tien jaar uit te blijven voeren. Wel een schandaal, vind ik.

De overheid barst van de reserve centen, dit is er weer zo eentje. Voor je weet maar nooit potje.

Het wordt opgepot omdat het een potje is voor de toekomst... En als je dat opmaakt, dat potje, is er niets meer in de toekomst... Snap je dat?

Omdat nog niet alle producten zijn verwijderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100