Kun je een kapotte bril ergens inleveren?

Mijn bril is kapot, afgebroken. Kan ik dit ergens inleveren voor recycling of dergelijke? Materialen zijn goed te hergebruiken voor een nieuwe doeleinde, neem ik aan.

Toegevoegd na 4 dagen:
Mocht je nergens een kapotte bril kunnen inleveren, misschien de optie om zelf de bril uit elkaar te halen, zoals glas, ijzer, plastic en dit dan aanbieden voor recycling, wat dan wel mogelijk is, alleen oppassen dat zelf geen huidschade oploopt, omdat die dingen goed in elkaar zitten bij openbreken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klopt dat er nog bruikbare materialen in je kapotte bril zitten maar de enige brillen die voor een tweede leven in aanmerking komen zijn intacte brillen. Die gaan veelal naar de derde wereld. Kapotte brillen worden door geen van de inzamelaars geaccepteerd en daarom is de vuilnisbak vooralsnog de enige bestemming voor je kapotte bril. Toegevoegd na 26 minuten: Ik vermoed dat de aanvoer van kapotte brillen te klein en te onregelmatig is om recycling van onderdelen lonend te maken. Het is ook niet voor niets dat het hergebruik van intacte brillen bij ons voor een groot deel in handen van liefdadigheidsorganisaties is. Toegevoegd na 4 dagen: In antwoord op je aanvulling: eigenlijk is alleen verpakkingsglas te recycelen. Vensterglas, ovenschalen (vuurvast glas) en koffiepotten ( te hard glas) kunnen daarom niet in de glasbak en ik vraag me af of voor brillenglas niet hetzelfde geldt als voor de koffiepot.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100