Houd de eekhoorn een winterslaap?

Ik vroeg me af: "Houd de eekhoorn een winterslaap?"

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen echte winterslaper Een echte winterslaper kun je de eekhoorn niet noemen. Toch slaapt hij het grootste deel van de winter lekker opgerold in een bolvormig nest, dat hij maakte in de oksel van een tak. Zijn vluchtgang is naar beneden gericht, maar wel zo dat hij zowel via de takken als via de stam van de boom kan vluchten. De eekhoorn slaat zijn wintervoorraad op in meerdere nesten of boomholten; ook wel in kuilen die hij onderstopt met bladeren. Helaas vindt hij deze reserves niet altijd terug omdat ze ingesneeuwd zijn, of... leeggegeten door andere bosbewoners. Het liefst van al lust de eekhoorn dennenzaden. De uitgevreten dennenappels vind je rond de boom. Maar ook jonge dennenbotten vind hij een lekkernij.

Ja,Ervanuitgaand dat je het over de gewone grijze of rode eekhoorn hebt. eekhoorns maken eerst een voervoorraad en gaan dan in winterslaap. In ieder geval in gebieden waar veel sneeuw en echte winter is. In veel warmere stedelijke gebieden gaan ze soms niet meer in winterslaap. Maar ja, eekhoorns houden winterslaap.

Een eekhoorn begraaft zijn voedsel in de grond, buiten zijn hol. Hij slaapt af en toe en gaat soms naar buiten om voedsel op te graven. Het is dus geen winterslaper, want hij slaapt niet de hele winter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100