Is Global warming een gigantische hoax? of zit er wel degelijk een kern van waarheid in?

Iedere dag komen er meer vreemde situaties aan het licht nav het IPCC rapport wat als basis dient voor het milieubeleid van veel regeringen.

Wat is er nu nog waar van het fenomeen Global Warming?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou mij niet verbazen als van de global warming over vijf jaar even veel over is als van de zure regen. Een van de fouten van het IPCC-rapport was dat veel meetpunten op koude plaatsen op aarde waren gesloten, zodat de gemiddelde temperatuur op aarde steeds hoger leek. Als dat werkelijk een belangrijke grondslag was van dit rapport, dan weten we nog niet zo veel over het bestaan van dit verschijnsel en nog veel minder over de oorzaken ervan, als het al klopt.

De ijskappen smelten niet van een hoax... Dat is iets heel globaals gebeurt is toch wel duidelijk... En dat mag je toch wel global warming noemen, maar we kennen de feiten nog niet... Zo meteen als de noordpool helemaal gesmolten is, want dat is zeker, dan moeten we wel weer zien... Global-warming is een feit, dat is GEEN hoax...

Feit is dat broeikas gassen een belangrijke rol spelen bij het klimaat op aarde. Het is een feit dat klimaat verandert. Hoe het precies verandert en wat daar de oorzaken van zijn, daar kan je nog over discussieren. Op dit moment lijkt het er op dat de gemiddelde temperatuur stijgt.

De gemiddelde temperatuur stijgt, dus global warming is geen hoax.

Wat er aan fouten bovenkomt, dat betreft details. Voorlopig ga ik er helemaal van uit dat het probleem bestaat, en zelfs groter is dan het IPcC schetst.

Het klopt wel, want dit verschijnsel doet zich elke paar 100.000 jaar voor. Met altijd een verhoging van de CO2 niveaus. Ook toen er nog geen fossiele brandstoffen werden opgestookt. Gaat dus ook vanzelf weer over, kan niet missen.

De meningen zijn verdeeld. Dan moet de volgende stap zijn of we willen uitgaan van het worstcase scenario of de kop in het zand steken. Feit is dat de mens gigantische hoeveelheden CO2 o.a. de atmosfeer in verbrandt, CO2 die al miljoenen jaren aan de kringloop onttrokken was en nu in hoog tempo in de op zich helemaal niet zo grote atmosfeer vrijkomt. En CO2 is (soortelijk) relatief zwaar.

Ik denk dat de grootste hoax is dat men denkt dat de mens de oorzaak is van de global warming. In mijn optiek zou de aarde dezelfde verschijnselen hebben als wij niet bestonden. Ik denk dat de natuur zelf de grootste invloed heeft op deze veranderen. Maar ja als ik zie hoeveel verontreiniging een raketlancering is naar de ruimte? Toch zal dit pinuts zijn in vergelijking wat de natuur zelf kan.

Klopt wat mij betreft helemaal niks van. Het is Global ice age..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100