Hoe kan je water verspilling tegen gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jij moet zelf weten hoe ver je bereid bent te gaan. Neem geen bad maar een douche. Doe dit niet elke dag, dat is nergens voor nodig en zelfs ongezond. Als je je niet in het zweet of vuil gesport of gewerkt hebt, volstaat het je te wassen aan de wasbak, met een stuk zeep en een washandje. Eigenlijk kan dat zelfs altijd en heb je een douche of badkuip nergens voor nodig. Vroeger hadden heel veel mensen dat niet en ze waren daarom niet noodzakelijk vies. Je kunt in een douche in een teil gaan staan dan heb je weer wat water om voor iets anders te gebruiken. Je bent een man dus als je wil kun je in een plastic bus plassen in plaats van de WC te gebruiken. Dat spoel je dan mee door met de dagelijkse "grote boodschap". Dat zullen de meeste mensen "erover" vinden, maar zoals ik al zei hangt het er maar van af hoe ver je wil gaan in het water sparen, en wat je daarvoor over hebt. Bij het kopen van een waterkraan voor badkamer of WC-ruimte zorg je voor een keus die ver uitsteekt en dun is. Uit een brede kraan stroomt nl veel, té veel water ineens, en als ze niet ver van de lavabo-rand uitsteekt heeft men altijd neiging om helemaal open te draaien omdat de straal dan meer in het midden van het bekken stroomt ipv te dicht bij de boord om er je handen te kunnen onder houden. Zorg voor het opvangen van regenwater en doe daar zo veel mogelijk mee. En vergeet vooral niet: "Save water, bathe with a friend" :-) Ik woon alleen in een huis met tuin en verbruik 11 m³ water per jaar, terwijl het gemiddelde 45 is.

- Gebruik een waterbesparende douchekop - Gebruik een spoelonderbreker op de stortbak van de WC - Gebruik de wasmachine pas als hij vol is - Geef de (tuin)planten water met regenwater - etc

Bronnen:
http://www.water.nl/bespaartips_water.htm

Ja, natuurlijk : door zuinig om te gaan met (drink)water. En dat kan op vele manieren. Een bespaarknop (of baksteen in het reservoir) op het toilet, druppende kranen meteen repareren, je tuin niet onnodig sproeien of met een gieter, niet te vaak en niet te lang onder de douche, gepaste hoeveelheden water koken en gebruiken, kraan uit tijdens het tandenpoetsen, maar water in een beker doen, water zo veel mogelijk hergebruiken (het afgegoten water van de groente en aardappels laten afkoelen en over je plantjes gooien bijvoorbeeld), je auto wassen met een emmer water, en zo zijn er nog wel meer dingen te bedenken die je - al dan niet eenvoudig- kunt doen teneinde zo weinig mogelijk goed drinkwater te verspillen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100