Wat voor soort kunstof krijg je van al het gerecyclede plastic? Wat kun je daar van maken?

Wordt het ingezamelde plastic nogmaals gesorteerd op soort en eigenschappen?
Of word het bij elkaar gegooid en omgesmolten tot een "nieuw" soort plastic?

Glas word door onszelf gesorteerd ingezameld.
Op kleur in de glasbak, of statiegeldflessen.

Mensen gooien allerlei plastic wasmiddelflessen, kapotte tuinstoelen, vleeswaren verpakkingen, doppen en deksels, broodzakken, afwasborstels, WC-bril, plastic drinkflesjes en kapot speelgoed weg.

Het zijn allemaal verschillende soorten plastic.

Of word het gewoon gestort en niet gerecycled?
Niet alles word of kan gerecycled worden,
komt dat doordat mensen te laks zijn en ál hun plastic afval er maar bijdoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nadat de plastic verpakkingen zijn ingezameld worden ze naar een sorteerinstallatie gebracht. Daar wordt het gesorteerd op type plastic. Daarna wordt het plastic in balen naar verwerkingsbedrijven gebracht. Meestal worden hiervan korrels (granulaat) gemaakt die op hun beurt weer kunnen worden ingezet als grondstof voor nieuwe producten. Er worden jerrycans, opbergbakken, buizen, pallets,verkeerspaaltjes, vuilniszakken, kleding, etc van gemaakt.

Bronnen:
http://www.gad.nl/Recycleproces-plastic.aspx
http://www.plasticheroes.nl

Het soort kunststof is afhankelijk van hoe het gescheiden wordt. Voor elk product zal de verhouding van de diverse kunststoffen anders zijn. Ikzelf gebruik gerecyclede kunststof balken, planken en palen hierin zit een bepaalde verhouding HDPE en PP en ook een beetje PVC. PE is relatief zacht en PP en PVC zijn harder door de juiste verhouding te mengen blijft de paal of plank "flexibel" je wint niet dan hij breekt als hj op de grond valt. Door de juiste verhouding is hij goed te verwerken en de betere producenten kunnen heel mooie strakke planken en balken produceren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100