Is dit realiteit of fixtie?

http://www.nu.nl/economie/2134721/energie-twintig-jaar-vrijwel-gratis.html
Dan zal de schatkist een hoop geld mislopen of heffen ze dan zonnebelasting?

Toegevoegd na 2 minuten:
http://www.nu.nl/economie/2134721/energie-twintig-jaar-vrijwel-gratis.html

Toegevoegd na 3 minuten:
Sorry voor de dubbele link.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk gaan we dan dubbel zoveel betalen aan belastingen op energie. Simpelweg voor het onderhoud aan al die panelen, en alle grond die ze innemen, want de meeste willen ze niet op hun dak, das ook duur...... etc. etc. :s

Ze zullen tegen die tijd ongetwijfeld wel een heffing of belasting gevonden of verhoogd hebben om zo de schatkist te spekken.

Zou toch wel lekker goedkoop zijn. Denk dat ze dan belasting heffen omdat je gratis zon krijgt en ze dan het geld kunnen gaan gebruiken om nog meer te investeren in een goed milieu! Of andere dingen weer duurder maken zodat het ene potje weer met het andere kunnen aanvullen. Maar gratis in ons land!!

Het lijkt me met de Nederlandse regering en het stelletje op geld en inkomsten beluste wolven in politiek Den Haag, vooralsnog fictie... Enkele jaren terug had ik een plan gestuurd na een aantal op links georiënteerde partijen. Hiermee had de regering in 2006 ruimschoots voldaan aan de doelstelling van 2020. En dat voor nog geen eens de helft wat het redden van de banken nu gekost heeft... Het antwoord dat ik ondermeer van Femke Halsema terug kreeg.: "We gaan uw voorstel niet in overweging nemen, omdat dit te veel geld kost!" Om nu aan die doelstelling van 2020 te komen kost een slordige 200 miljard euro...

Te mooi om waar te zijn. Zoals hierboven al vermeld staat zal de overheid vast wel weer een of andere vage belasting verzinnen om zo toch geld binnen te krijgen. En terecht, waar moet het geld anders vandaan komen. Bovendien lijkt het mooier dan het is, de energie is weliswaar gratis, echter de panelen en installaties die je huis nodig heeft kosten een flinke duit lijkt me.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100