Zou het niet schelen in duurzaam zijn als er een plaats in iedere wijk was waar je ongewenste maar nog wel werkende producten neer kan zetten?

een paar overkapte m2 is al genoeg.
de afgelopen weken heb ik een strijkplank, een risk-spel, en een dvd speler naast de container gezet.
alles binnen het kwartier geconfiskeerd.

maar als ik betrapt word, kan ik een boete krijngen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toevallig zijn de spullen die jij daar neerzette,waardevolle spullen. Ijzer met componenten erin,( de dvd speler) en een stuk karton. Dit is geld waard. Karton 0,10 cent perkilo,en ijzer ongeveer 0,15 tot 0,20 cent per kilo. En iedereen loopt daar tegenwoordig op te loeren. Maar als jij zo,n overkapte opslag wil,dan zal de gemeente daar niet mee akkoord gaan. Alle kleine handelaartjes die overdag tijd hebben,zullen daar de hele dag posten. Meenemen wat ze gebruiken kunnen,dus wat waarde heeft. Tevens een goede gelegenheid om s,avonds even een paar spullen te dumpen. Had jij in jouw geval een stoel die totaal niet meer te gebruiken was daar neergezet. Dan zou die er nu nog staan. Maak dan een afspraak met de kringloop,en zet de spullen beneden in de galerie. Mits dat natuurlijk weer mag.

In de meeste steden en dorpen is er een kook of kringloopwinkel. Vaak kun je het daar gratis heenbrengen. Ook zet ik vaak iets gath op Marktplaats

De kringloopwinkel is een goede plaats hiervoor. Je moet daar wel betalen, maar dat is een habbekrats. Ze staan daar tenminste droog, zodat de spullen bruikbaar blijven. Het beetje dat je daar betaalt is een schijntje vergeleken met de kosten van het pand en het personeel. Echt wel een sociale instelling om bruikbare spullen te hergebruiken.

Ik vind het een geweldig idee maar dan zou zoiets ook afsluitbaar moeten zijn i.v.m. ongedierte en plassende honden of katten. Ik zet zulke producten meestal op de startpagina van de gemeente onder "gratis af te halen"en dan raak je het ook zeker kwijt :) Naar de kringloop breng ik niks meer want die vragen weer een aardig bedrag terug voor de spullen en op die manier maak ik er niemand "gratis" blij mee. Een dikke plus!

Dan moet je er ook iemand bij zetten die de zooi van de goede dingen scheidt. Ik vond het vroegere systeem van een grote vuilniswagen die enkele uren per week bij een bepaalde straat stond beter. Hier kon je bruikbare spullen apart zetten.

In Rotterdam heb je verschillende 'weggeefhoekjes' waar mensen hun spulletjes achter laten, gratis, voor wie interesse heeft. Een paar dagen geleden fietste ik langs zo'n openbare weggeefplek met een vriendin. Het was koud en zij was helemaal in haar nopjes met het gebreide vest dat daar lag. Ook maakte zij buit een diadeem, een vloerkeedje en twee AH moestuinzaaipotjes. Alles nog in de verpakking en het kleed mooi schoon. Niemand die er zijn kapotte wasmachine naast geparkeerd had, of iets dergelijks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100