bij mij in de buurt zij de hoofdwegen gestrooid en de binnenwegen liggen er nog altijd gevaarlijk en glad bij, dus niet gestrooid, waarom niet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeer waarschijnlijk een kwestie van bezuiniging op materiaal en menskracht.

De gemeenten hebben een strooiroutering waarbij ze er van uit gaan dat je bijvoorbeeld binnen de bebouwde kom van de gemeente binnen 300 meter bij een gestrooide weg moet kunnen zijn. Dit is een bezuinigingsbeleid. De hele gemeente strooien wordt veel te duur.

Alle wegen strooien is onbetaalbaar. Voor de doorstroming en veiligheid worden altijd ten minste de hoofdwegen/hoofdroutes gestrooid. Als er tijd (en zout!) over is dan worden soms in volgende rondes ook minder belangrijke wegen gestrooid. De meeste straten in woonwijken worden helemaal niet gestrooid omdat de kosten hiervan niet opwegen tegen de voordelen die dit heeft. Het heeft ook met de beschikbaarheid van zout te maken. Inmiddels is een kwart van het strooizout op. Het is praktisch niet haalbaar om alle binnenwegen ook te strooien omdat er dan geen zout beschikbaar meer is voor snelwegen en hoofdwegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100