Vroeger zat de melk, vla etc in flessen waarom is dit vervangen door milieu onvriendelijke pakken?

Die glazen flessen zijn eenvoudig te recyclen terwijl er in de pakken ook plastic zit. Nu het milieu en het klimaat zo'n belangrijk onderwerp is, waarom gaan we dan niet terug naar de glazen flessen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat dénk jij maar blijkt niet zo te zijn. Toen er eens goed werd gekeken naar de milieu-effecten van de verpakking van melk kwam als verrassende uitkomst dat de glazen fles helemaal niet zo geweldig is voor het milieu. Het kartonnen pak scoort op de meeste punten beter. Nadelen van de fles: zwaar en rond. In een krat kunnen maar twaalf ronde flessen, tegenover twintig rechthoekige pakken. De fles weegt 600 gram, het pak 29 gram. Dus een vrachtwagen die de supermarkten bevoorraadt, vervoert melk efficiënter in pakken dan in flessen. Flessen hebben bovendien als extra nadeel dat ze terug moeten voor een stevige afwasbeurt. Er is gezocht naar een betere statiegeldfles en er werd een lichtere glazen variant van vierhonderd gram ontwikkeld, maar ook die haalde het niet.

Bronnen:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergro...

Hoi Tuttebel, de reden waarom vele bedrijven gebruik maken van plastic, vooral voor verpakken van producten, is omdat het goedkoper is, er is weinig materiaal nodig om plastic producten te vervaardigen, het is licht en het voorkomt voedsel bederf omdat de producten langer houdbaar blijven, doordat in de verpakking een evenwicht ontstaat tussen kooldioxide en zuurstof.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100