Wie zijn de klanten van Greenpeace?

Ik moet dit weten voor een rapport.
Zijn de gebieden die ze helpen de klant of de vrijwilligers? Enz.
Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Greenpeace heeft geen klanten het is een vrijwilligers organisatie die zich inzet voor de natuur en het dierlijk en menselijk leven op aarde. de organisatie wordt ondersteun doorgifte en legaten van mensen die deze vereniging een war hart toe dragen.

Greenpeace jaagt een aantal idealen na. Ze hebben niet echt klanten maar doelen. Een klant is iemand die iets aankoopt bij een organisatie/firma. Dit heeft niet te maken met goede doelen/non-profit organisaties. De doelen van GP zijn: - Schone energie - Sterke bossen - Levende oceanen - Een gifvrije wereld - Duurzame landbouw Als je ze gaat zoeken dan heeft Greenpeace wel klanten maar dit zijn minimale aantallen en "klant" is niet de perfecte omschrijving. 1) In het principe zou je elke donateur een klant kunnen noemen. Zij "kopen" de doelen van Greenpeace omdat deze in 1 lijn staan met hun eigen idealen. 2) Soms kun je een bepaalde "goodie" krijgen bij een donatie zoals een kalender: http://www.greenpeace.nl/doneren2/Kalender/ 3) Greenpeace levert hun diensten aan verschillende gebieden, deze zou je eventueel als klanten kunnen beschouwen. Alleen is dit officieel niet de juiste benaming en zou je het eerder zoiets als "begunstigde" kunnen noemen.

Bronnen:
http://www.greenpeace.nl/

Dat zijn voornamelijk individuen maar ook organisaties die ecoterrorisme steunen. Zie link

Bronnen:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Eco-terrorism

Formeel heeft Greenpeace geen klanten, maar ze zijn er wel degelijk. Greenpeace krijgt inkomsten van donateurs. Dat zijn de klanten. In hun jaarverslag stellen ze dat ze geen geld aannemen van overheden of bedrijven. Dus de 22 miljoen inkomsten in 2010 zijn bijeengebracht door ca 500.000 individuele donateurs Het product Greenpeace heeft dus een gemiddelde straatprijs van ca 40 EUR, maar iedereen is vrij zijn prijs te kiezen. Zie het jaarverslag bij pag 50 ev Daar zie je ook de markt segmenten waar de inkomsten vandaan halen De straat On line en vooral huis aan huis Op p 54 zie dat ze ca 75% van de inkomsten omzetten in "actie product" Op p 63 de verschillende sectoren waar ze aandacht aan schenken

Bronnen:
http://www.greenpeace.nl/Global/nederland/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100