Moet je de potten voor de glasbak schoonmaken of kunnen ze er vies in?

Ik haal wel de deksels eraf, maar maak ze niet schoon (kost zoveel water, denk aan pindakaaspotten).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Schoonmaken is niet nodig, dat doen bacteriën voor ons. Voldoet het glas aan de gestelde normen, dan wordt het op het terrein gestort. Hier doet de natuur haar werk: de organische resten van voedsel en drank worden door bacteriën afgebroken! Afhankelijk van de vervuilingsgraad en onder meer de weersomstandigheden - ligt het glas drie tot tien weken schoon te worden. Na dit proces, zijn de glasscherven klaar om naar de glasfabrieken te worden vervoerd om aan een nieuw leven als glazen verpakking te beginnen.

Bronnen:
http://www.glasbak.nl/index.jsp?pageid=169

Die worden goed gereinigd in de fabriek en wassen moet niet.

glas wordt altijd uitgebreid ontleed voordat het weer de ovens ingaat.. dus het maakt weinig uit

ik spoel ze altijd even uit..vanwege de stank die kan ontstaan, en de vliegen die op de resten afkomen als iedereen vuil glas weg gooit kan je niet meer langs de glasbak lopen, omdat de glasbak niet dagelijks word geleegd dus even omspoelen..

Ik ben bij de glasrecyclingfabriek geweest en daar maken ze echt alles schoon. Ze sorteren eerst al het niet glas eruit. Je staat er verbaasd van hoeveel wapens er in de glasbak gevonden worden. Dan wordt machinaal de kleur bepaald en wordt alles gewassen e.d. Dus dit hoef je echt niet zelf te doen tenzij je ze eerst lange tijd verzamelt dan lijkt het me voor jezelf prettig als je ze eerst omspoelt.

`T beste is natuurlijk even omspoelen. En als je `t te veel water verspilling vindt hier een tip; Doe warm water in de pot met een druppeltje afwasmiddel laat het een nacht staan. Dan is alles albehoorlijk geweekt en nog ff 1x om spoelen en hij is zo goed als schoon.

Ik gooi ze gewoon vies in de glasbak.

Als de glasbak vol is, haalt een vrachtwagen van de glasinzamelaar de inhoud van de bak op. Dit glas wordt naar de glasverwerkingsinstallatie gebracht. Omdat andere zaken dan glas de productie van nieuw glas kunnen verstoren, wordt het glas hier schoongemaakt. Grote doppen en dekseltjes en andere zaken die niet in de glasbak horen worden handmatig verwijderd. Lichtere materialen, zoals doppen, deksels, papier en plastic worden met behulp van luchtstromen, magneten en lasers verwijderd. Het wassen van het glas is niet nodig. Ook wordt het glas in kleine stukjes gebroken. De zuivere glasscherven gaan na een strenge controle naar de glasfabriek. Je hoeft ze dus niet te wassen.

Bronnen:
http://www.zeist.nl/Wonen_en_leven/Wonen/A...

het MOET dus niet, maar het zou de glasverwerkers wel kosten besparen om het toch te doen. Hoe meer troep ze eruit moeten zuiveren, hoe duurder het proces (soms moet een stapel glas zelfs twee keer door de wasstraat).

Wij gebruiken altijd het laatste afwaswater om dergelijke potten toch enigszins schoon aan te bieden.

Heb je wel eens een ledeging gezien van een glasbak, ik gok erop dat niet een potje nog heel is, en dus lijkt het mij ook zinloos om die helemaal schoon te maken. En het glas wordt hergebruikt dus echt wel goed schoongemaakt, beter dan dat wij kunnen thuis :)

Het schoonmaken moet je juist wel doen anders gaan er vogels aan dood. Het schoonmaken van zeker pindakaas- en mayonaisdpotten moet je juist wel doen anders gaan er vogels aan dood. Het beste antwoord is helaas niet het beste antwoord.

Toegevoegd op 18 juni 2020 05:30: tekst
Bronnen:
https://youtu.be/BMcY1vQzBnE

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100