Waarom bestaat in NL geen aluminium-recycling? Dagelijks verdwijnt veel aluminium uit blikken, deksels en schaaltjes gewoon in de huisvuil.

Weet jij het antwoord?

/2500

Recycling van aluminium bestaat al sinds de productie van aluminium. Aluminium wordt niet weggegooid omdat het niet meer gebruikt zou kunnen worden. Het metaal is eenvoudig om te smelten en daarbij is minder energie nodig dan voor het maken van aluminium uit ruwe grondstoffen. De recycling is dus niet alleen goedkoper maar heeft ook nog eens een positief milieueffect. Bij de recycling wordt namelijk 95% minder energie gebruikt en zijn minder grondstoffen nodig. Het is dus zaak om zoveel mogelijk aluminium te recyclen. Om deze recycling te bevorderen is in 1991 de koepelprojectgroep aluminium opgericht. Dit bewijst dus meteen dat je vraag eigenlijk niet klopt. Het verdwijnt in het huisvuil, net als blik, en wordt er daarna pas weer uit "gefilterd" Toegevoegd na 2 minuten: Gezien de afbeelding, en de mensen die logisch nadenken dat aluminium niet magnetisch is, zullen ze waarschijnlijk bedoelen dat het ijzer/blik enz wat wel magnetisch is juist door de magneten in de 1e baan terecht komen, en het aluminium door de snelheid over het schot gaan.

Bronnen:
http://www.aluminiumcentrum.nl/aluminiumce...

Op de radio zeggen ze altijd: blik bij het gewone afval. Dit word later gescheiden van het huisafval en gerecycled. Een speciale aluminiumafvalbak is dus niet nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100