vraag over plastic inzameling

sinds kort staat er in mijn woonplaats een plastic inzamel bak. nu staat erop vermeld dat er geen papier in mag. hoe zit dat dan met papier etiketten? deze zitten op veel verpakkingen en zijn vaak moeilijk te verwijderen. moet ik deze dan toch bij het restafval gooien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is onvermijdelijk dat er tussen het plasic ook papier zit, dat wordt er wel uitgesorteerd, maar het is niet de bedoeling dat daar oude kranten tussen komen. Daar zijn weer andere containers (kliko's) voor.

Papieretiketten die op de verpakking staan hoef je echt niet te verwijderen. Het gaat erom dat mensen er geen kranten e.d. erin ingooien. Zodat ze dit weer handmatig moeten verwijderen als alles is ingezameld.

Wij krijgen plastic zakken om het plastic afval in te doen. Bij de start werd vermeld,dat dergelijke etiketten gewoon onvermijdelijkzijn en dus zijn toegestaan!

Er kan veel meer plastic worden ingezameld dan vaak wordt gedacht: plastic flessen en flesjes, shampoo -en wasmiddelflacons, lege tubes van tandpasta, crèmes en gel, zakken en bakjes van groente, fruit en salade, plastic tassen en boterkuipjes kunnen met een gerust hart in de bak of zak voor plastic afval worden gegooid. Samengestelde materialen zoals chipszakken en kauwgomstrips mogen niet in de container of zak, net als verpakkingen die chemicaliënresten bevatten, zoals lijm- en verfverpakkingen.Een papieren etiket vallt onder de marge reststoffen als je het er wel makkelijk af kunt halen dan doen natuurlijk ,zo niet,dan wordt dit verder in het verwerkingsproces opgelost. Een handig overzicht vind je op bijgevoegde website:

Bronnen:
http://www.plasticheroes.nl/recyclen/conte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100