waardoor kan grondwater vervuild worden?

ik zou graag een goeie antwoorden hebben op mijn vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben blij dat je graag een goed antwoord wil hebben op je vragen, maar daarin verschil je niet veel van anderen denk ik... maar goed: Grondwater kan vervuild worden door onder andere: - minerale olie en benzine, als gevolg van bijvoorbeeld lekkage bij tankstations of ongelukken. Tegenwoordig hebben tankstations allemaal vloeistofdichte bestrating, maar dat was vroeger niet het geval. - Cyanide, als gevolg van de ouderwetse vetgasfabrieken. Die fabrieken staan er niet meer, maar waren tot in de helft van de vorige eeuw nog volop bezig met het verontreinigen van veel grond rondom de fabriek. - bestrijdingsmiddelen. De landbouw heeft vele jaren lang de gewassen besproeid met bestrijdingsmiddelen die daarmee ook in de grond, en dus in het grondwater terecht kwamen. - zware metalen: allerlei afval dat in de grond is gestopt in het verleden (stortplaatsen etc) bevatten diverse zware metalen zoals cadmium, lood, koper. Deze stoffen lossen langzamerhand op en komen ook in het grondwater terecht. - zware metalen: iedereen die een houten tuinhek of afscheiding heeft, heeft dat met geimpregneerd hout. Dat impregneermiddel bevat zware metalen en dat loogt langzamerhand uit en dat komt terecht in het grondwater.

Bronnen:
10 jaar werk in de bodemsanering...

Door illegale stort van chemisch afval en door verhoogde radioactiviteit die dan door de mens veroorzaakt is en niet door de natuur zelf.

Door overstroming ,alle soorten van stoffen komen dan overal verspreid . zoals beerputten ,en opgeslagen giftige stoffen in bergruimtes die ondergelopen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100